Gündem Berkin’in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif

Berkin’in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif

11.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif yapıldı. Keşfe gelen anne Gülsüm Elvan, “Bugün bir kez daha vurulduk” dedi

Berkin’in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif yapıldı.

Haberin Devamı

Gezi Parkı olayları sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın vurulduğu Mithatpaşa Caddesi Gaziler Sokak’ta 6 yıl aradan sonra dün keşif yapıldı.

Keşfin yapıldığı sokakta güvenlik önlemleri alınırken, bir süre sokağa kimsenin girişine izin verilmedi.

Yaklaşık 1.5 saat süren keşfe, mahkeme heyeti, jandarma bilirkişisi, Elvan ailesi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dosyada görgü tanığı olan Denizcan Parlak ve ailenin avukatları ile sanık polisin avukatları katıldı. Tanık Denizcan Parlak, “Keşif sırasında mahkeme heyeti Berkin’in vurulduğu ve polisin ateş attığı noktayı sordu. Ben de gösterdim ve anlattım” dedi. Keşif sonrası anne Gülsüm Elvan “Bugün bir kez daha vurulduk” diyerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Bir daha çocuklar ölmesin’

“Biz bugün yine 6 yıl öncesine dönüp, tekrar tekrar vurulduk. Zaten her mahkemede vuruluyoruz. 6 yıldır benim çocuğum yargılanıyor, zanlı hala görevinin başında. Bakalım bundan sonra ne olacak? 5 yıldır tek istediğim, bir daha hiçbir çocuğun öldürülmemesidir. Bunun için çırpınıyorum. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz.”

Berkin’in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif

Yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bir süre sokağa kimsenin girişine izin verilmedi.

CHP Milletvekili Tanrıkulu da, “Uzun yılların ardından yeni keşif yapılıyor. Maalesef Türkiye’de kamu görevlilerinin yargılandığı davalarda bir cezasızlık politikası var. Yargının kamu makamlarını koruması var. Bu dava da bunun örneklerinden bir tanesi. Umarım bundan sonra adalet gerçekleşir ve caydırıcı bir ceza alır” diye konuştu.

Berkin’in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif

Gaziler Sokak’ta 1.5 saat süren keşfe Berkin Elvan’ın annesi ve babası da katıldı.

Berkin’in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif