Gündem Beştepe’de ‘beklenen’ zirve

Beştepe’de ‘beklenen’ zirve

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili “50 artı 1” şartı konusunda yaptıkları farklı açıklamalardan sonra ilk yüz yüze görüşmelerini dün gerçekleştirdi.

Beştepe’de ‘beklenen’ zirve

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ - Almanya ziyareti dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “50 artı 1” şartı ile ilgili soru üzerine “Mevcutta ‘50 artı 1’ mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil” diyerek değişmesi yönünde görüş açıklamıştı. Bahçeli ise, “50 artı 1” tartışmasına partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmayla katıldı ve “MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz” diyerek “50 artı 1” şartından yana görüşünü koruduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Bu açıklamalardan sonra beklenen Erdoğan-Bahçeli görüşmesi dün Beştepe’de gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul yaklaşık 1 saat sürerken, görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Edinilen bilgiye göre, görüşmenin öncelikli gündemini yerel seçim hazırlıkları oluşturdu.

Görüşmede, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerdeki iş birliğine ilişkin heyetler arası çalışmalar gözden geçirilirken, hangi büyükşehirlerde ortak adayla seçime gidileceği, hangi büyükşehirlerde AK Parti ve MHP adaylarının destekleneceği konuları ele alındı.

‘Bunların temel hedefi toplumsal yapımızı çökertmek’

İstanbul Sözleşmesi’ni dillerine dolayanların, sapkın ve sapık akımların en büyük destekçisi olan bu kesimlerin temel hedefi toplumsal yapımızı çökertmektir, herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz LGBT. Bu sapkın, sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı’dır, AK Parti’dir. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemize dair marjinal çevrelerce yürütülen kampanyaların temeli yoktur. Bunlar gerçekten kadına şiddetten rahatsız olsalardı bölücü terör örgütünün kuyruğuna takılmazlardı. Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi, kahvaltı yapmayı, seçim ittifakı kurmayı maharet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını ifade ediyorlar.

Haberin Devamı

HAKLARINI YEMEYELİM: CHP’de genel başkanlık koltuğunda oturan şahıs değişti ama siyaset yapış tarzında zerre-i miskal değişiklik olmadı... Öğrendik ki kabine üyelerimize özenip kendilerince güya bazı atamalar yapmışlar. Bunların ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olma sevdasını 14-28 Mayıs seçimlerinden çok iyi hatırlıyoruz... Buna rağmen kabinemizi takip etmek üzere kolpa da olsa içlerinden birilerini görevlendirmelerini olumlu karşıladık. Belki bizden bir şey kaparlar.

YENİDEN İSTANBUL: (Salondaki gençlerin ‘İstanbul bizimdir, bizim kalacak’ sloganları üzerine) Gençler unutmayın... Bakın bugün bir başlık atıyorum: Yeniden İstanbul.