Gündem Beyninde tümör bullunan çocuk yardım bekliyor

Beyninde tümör bullunan çocuk yardım bekliyor

21.04.2014 - 10:05 | Son Güncellenme:

Bir kızını depremde, oğlunu da trafik kazasında kaybetti, eşi art arda gelen felaktelerle kanser oldu şimdi diğer kızı için...

Beyninde tümör bullunan çocuk yardım bekliyor

KORKUTELİ’nde beynindeki tümör nedeniyle ayda 2 kez, her biri 1000 lira olan iğnelerden kullanmak zorundan olan 12 yaşındaki Duygu Gül, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Haberin Devamı

Kocaeli’nde 1999’da yaşanan depremde bir kızını, bir oğlunu da trafik kazasında kaybeden Ünal Gül’ün kızı Duygu Gül, beynindeki tümörle mücadele ediyor. Ayağında platin bulunan ve geçimini dağlarda salep toplayarak sağlayan Ünal Gül, kızının tedavisi için ayda 2 kez vurulması gereken tanesi 1000 lira olan iğneler için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

EŞİ KANSERE YAKALANDI

Ardı ardına yaşadıkları acılar nedeniyle eşinin de kansere yakalandığını belirten Ünal Gül, "Şimdi kızım gözümün önünde adeta eriyor. Yakalandığı beyin tümörü hastalığı için önce beyin makinesine ihtiyaç vardı. Ancak kızım tedaviye olumlu cevap verdi. Şimdi bu hastalığı ayda 2 kez kullanacağı iğnelerle atlatacak. Ancak maddi zorluklardan dolayı bu tedavinin maliyetini karşılayamıyorum" dedi.

Haberin Devamı

DEPREMDE YARALANDI

Depremde sol bacağından yaralandığını ve platin takıldığını kaydeden Ünal, bu nedenle çalışamadığını söyledi. Dağda salep toplayarak ailesine bakmaya çalıştığını anlatan Ünal Gül, "Sosyal güvencem yok. Şu ana kadar yeşil kart sayesinde kızım Duygu’nun tedavisini yaptırdım. Ancak artık Yeşil kart’la karşılanamayacağı tedaviler karşımıza çıktı. Yurt dışından geldiği için ilaçlar devlet tarafından karşılanmıyor. Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tedavi masrafların bir kısmını karşılıyor. Kızımın tedavisi için destek istiyorum" diye konuştu.