Gündem Beyoğlu’ndan Hatay’a kardeşlik sofrası

Beyoğlu’ndan Hatay’a kardeşlik sofrası

19.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Farklı dinler ve medeniyetlerin bir arada yaşadığı Beyoğlu ile hoşgörü kenti Hatay’ın birlik ve kardeşlik ruhu aynı sofralarda buluşuyor.

Beyoğlu’ndan Hatay’a kardeşlik sofrası

Eren Aka Milliyet - Beyoğlu Belediyesi, deprem felaketinin yaşandığı kentlerden biri olan Hatay’da bugün “Medeniyetler Buluşması” iftarı düzenleyecek. Ramazan, Paskalya ve Pesah bayramlarının 36 yılda bir denk geldiği ve 3 semavi dinin mensuplarının da oruç tuttuğu bu özel ayda, medeniyetler Hatay IGA Konteyner ve Yasam Merkezi Odayeri’nde bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Üç dilde seslendirilecek

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldızın ev sahipliği yapacağı buluşmada, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Süryani Kadim Ruhani Lideri Yusuf Çetin, Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh katılacak. İftar programında, Hatay Medeniyet Korosu, 3 dilde seslendirecekler.