Gündem 'Beytüşşebap'ta öldürülen 2 kişi DTP'nin kayıtlı üyesi değil'

'Beytüşşebap'ta öldürülen 2 kişi DTP'nin kayıtlı üyesi değil'

27.07.2009 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Beytüşşebapta öldürülen 2 kişi DTPnin kayıtlı üyesi değil

DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar, Milletvekili Sevahir Bayındır'ın “Partimize üyeler” diye açıklamanın aksine Beytüşşebap'ta öldürülen Necman Ölmez ile Ferhat Ediş'in partilerin kayıtlı üye olmadıklarını söyledi. Bayar, “Öldürülen 2 kişi resmi üyemiz değil ancak sık sık partimize gidip gelen arkadaşlarımızdan. Zaman zaman düzenlediğimiz faaliyetlerimize de katılıyorlardı” dedi.

Ölen Ferhat Ediş'in kapatılan DEHAP'ın düzenlediği etkinlikte çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı. Ediş'in bazı etkinliklerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile de fotoğraf çektirdiği görüldü.

3 KİŞİ GÖZALTINDA Şırnak Valiliği, öldürülen 2 kişiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı sürdürdüğünü vurgularken, cinayetlerin hayvan alım satımı ve buna bağlı ‘maddi menfaat temini' amacıyla işlenmiş olabileceğinin değerlendirdiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında Jandarma ekipleri çifte cinayetle ilgili Ölmez ve Ediş'in oturdukları Andaç Köyü'ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Günyüzü Köyü'nden 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin jandarmadaki soruşturmasının sürdüğü belirtildi.

ÜZERLERİNDE 35 BİN TL VARDI Öldürülenlerden Ferhat Ediş'in ağabeyi Nihat Ediş, “Kardeşim Ferhat ve Necman Ölmez'i 3 gün boyunca Muhammet isimli biri aradı. Ellerinde ucuz kuzu bulunduğunu söyleyerek onlarla görüşmek istediğini söyledi. Kardeşim ve Necman Ölmez de ‘kârlı bir iş' olduğu düşüncesiyle 3 gün boyunca para aradı. Parayı denkleştirdikten sonra da kuzuları almaya gittiler. Her kim bunları öldürdüyse üzerlerinde bulunan 35 bin TL ve cep telefonlarını da aldı” dedi.

‘HANÇER TİMİ’ İDDİASI Şırnak'ın Cizre İlçesi Belediye Başkanı DTP'li Aydın Budak, Ferhat Ediş ile Necman Ölmez’in öldürülmesiyle ilgili bölgede koruculardan oluşan ‘Hancer Timi’ni gündeme getirdi. Budak, Beytüşşebap'ta Koyun Kırkpı Festivali'nde bulundukları sırada bu zamana kadar görülmeyen asker ve koruculardan oluşan güvenlik önlemlerinin bulunduğunu öne sürdü. Budak, “Hiç bu kadar güvenlik önlemi görmemiştik. Her an bir şeylerin olabileceğinin işaretleri vardı” diyen Budak zaman zaman da ateş açıldığını ileri sürdü. Öldürülen 2 kişinin küçükbaş hayvan satımı için 218 TL gibi makul fiyat verererek, öldürülen iki kişinin çağırıldığını anlatan Budak, bunların öldürülmüy olarak bulunduğunu söyledi. Budak, şöyle konuştu: “Olay tamamıyla faili meçhul bırakılmak istenmiş. Bölgede yaşayan vatandaşların anlatımlarına göre koruculardan oluşan ‘Hançer Timi’ olarak adlandırılan korucular tarafından yapılmış olabileceğini tahmin ediyorum. Olayın gerçekleştiği yere baktığımızda 2007'de 12 kişinin öldürüldüğü yere yakın olduğu bölgenin tamamıyla korucu ve askerler tarafından korunduğu bir yer olduğu şüpheleri bu ‘Hançer Timi' üzerinde güçlendiriyor. Eğer böyle bir tim birliği yoksa geçen sene Kasrikli korucuların o bölgede vurulması ve orada bulunmalarının nedeni nedir? O korucuların orada ne işi var? Münibüs olayı ile benzerlik taşımaktadır. Dolaysıyla olayı yapanların Hançer Timi olabileceğini düşünüyorum. Savcıların olayı aydınlatmasını istiyoruz. Diğer olaylar gibi karanlıkta kalmamalıdır.”