Gündem ‘Bilal, bombayı Türkiye’den aldı’

‘Bilal, bombayı Türkiye’den aldı’

18.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 6 kişinin ölümü, 99 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin olay yerine bombayı bırakan Suriye uyruklu YPG/PYD terör örgütünün özel istihbarat elemanı olan Ahlam Albashır savunma yaptı.

‘Bilal, bombayı Türkiye’den aldı’

ELİF ALTIN İstanbul - Sanık Albashır, “Bombayı Suriye’den getirdiğimiz söylemiştim ama böyle bir şey olmadı. Bombayı Bilal Türkiye’den aldı” dedi. İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG tarafından planlanıp gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin yaralandığı katliama ilişkin 36 sanık hakkında dava açılmıştı.

Haberin Devamı

İddianamede, el yapımı bomba bulunan çantayı olay yerine bırakan terörist Ahlam Albashır’ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar, firari sanık örgüt elebaşlarından Cemil Bayık’ın da aralarında bulunduğu diğer 35 şüphelinin ise 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 16 yıl 6 aya kadar hapisleri talep ediliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Albashır, mahkeme başkanının ‘Türkiye’ye nasıl girdin’ sorusu üzerine, “Kaçakçı bizi aldı. Sınırın yakınında bıraktı.
Gece 02.00’ye kadar bekledik daha sonra duvardan atlayıp geçtik” dedi. Mahkeme başkanının ‘Suriye’den gelirken üzerinde bomba var mıydı? Sorusuna “Yanımda değildi” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Olay günü Bilal’in çantayı kendisine verdiğini söyleyen Albashır, “Bana ‘caddeye in herhangi bir yere otur dedi. Bir yere oturup beklemeye başladım. Çantada bombayı gördükten sonra polisi aradım ama Türkçe bilmiyordum. Hacı ‘Çantayı bırak yürü’ dedi. Aslında bombayı ben götürmeyecektim. Bilal götürecekti” dedi.