Gündem BİLSEM sınavları ne zaman yapılacak? Bilsem sonuçları açıklandı mı?

BİLSEM sınavları ne zaman yapılacak? Bilsem sonuçları açıklandı mı?

28.05.2020 - 15:13 | Son Güncellenme:

Bilindiği üzere BİLSEM grup tarama sınavları ertelenmişti. Ocak ayında başlayan sınavlar covid-19 sonrası sekteye uğradı. MEB sınavların ileri bir tarihte yapılacağını açıklanmıştı. Şimdi hem yeni sınav tarihleri hem de sonuç tarihleri merak ediliyor.

BİLSEM sınavları ne zaman yapılacak Bilsem sonuçları açıklandı mı

BİLSEM grup tarama sınavlarının tarihi 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığındaydı. Mart ayı ortasında sınavlar iptal edildi. Sınava girmek için can atan öğrenciler bir bilgi almaya çalışıyor. Öte yandan veliller de 'BİLSEM sınavları ne zaman yapılacak? Bilsem sonuçları açıklandı mı?' diye soruyor.

Haberin Devamı

BİLSEM SINAVLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

BİLSEM grup tarama sınavlarının tarihi 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında olacak, Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan tarihinde açıklanacaktı. Fakat sınavlar corona virüs sonrası ertelendi ve hala MEB tarafından tarih konusunda açıklama yapılamadı.

BİLSEM SINAVLARI NASIL OLUYOR?

Bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme işlemlerinin ilk aşaması olan grup tarama uygulaması, 1. 2. ve 3. sınıf seviyelerinde tablet bilgisayarlarla yapılacaktır. Uygulamada soruların cevaplanma şeklini anlatan 3 adet animasyon ve 3 adet alıştırma bulunmaktadır. Her soruyu belirli bir süre içinde cevaplamanız gerekmektedir. Sürenin son 10 saniyesi sağ üst köşede gösterilecek ve süre azalarak bitecektir. Süre bitiminde cevap verilmez ise sonraki soruya otomatik olarak geçilecektir.

Haberin Devamı

Animasyonlar ve sorular grup tarama sorularının benzeri veya kapsadığı konular değildir. Uygulama sadece grup tarama sistemindeki ekran görüntüleri hakkında bilgilendirme ve cevaplamada pratiklik kazandırma amaçlanmaktadır.