Gündem Bilsem sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yeni tarih...

Bilsem sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yeni tarih...

21.06.2018 - 11:08 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM bireysel değerlendirme sınavlarının ne zaman açıklanacağı merakla araştırılıyor. Daha iyi bir eğitim almak isteyen öğrenciler Bilsem bireysel değerlendire sınavlarına katılım gösteriyor. Peki Bilsem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yeni tarih...

Bilsem sonuçları ne zaman açıklanacak İşte yeni tarih...

Bilsem sınavları ardından öğrenciler meraklı arayışa başladı. Heyecanla Bilsem sınav sonuçlarını bekleyen adaylar sınav sonuçlarını ne zaman ve nereden öğrenebilecek? İşte Bilsem sonuçları için ayrıntılı bilgiler...

Haberin Devamı

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM yerleştirme sınav sonuçları, 13 Temmuz Cuma günü öğrencilerin erişimine açılacak.

Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. 16-20 Temmuz tarih aralığında BİLSEM sonuçlarına itiraz edilebilecek. İtirazların değerlendirilmesi 23-27 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 03-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILACAK

1.Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren 21-27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

2. Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

4.Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

5. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.