Gündem ‘Binbir surat’ yakalandı

‘Binbir surat’ yakalandı

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik gibi 19 suçtan aranan “Binbir surat” lakaplı cezaevi firarisi Seher G. yakalandı. İlkokul mezunu olan Seher G.’nin evlilik sitelerinde sahte hesaplar açarak ‘hakim -savcı’ cüppeli fotoğraflar paylaştığı, kendisini savcı olarak tanıtarak evlenmek isteyenleri dolandırdığı öğrenildi.

‘Binbir surat’ yakalandı

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Kocaeli’den vatandaşlardan gelen, kendisini savcı olarak tanıtan bir kadının evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptığı şikayetleri üzerine operasyon başlattı. 2 aylık çalışma sonucu vatandaşları dolandıran kişinin dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik gibi 19 suçtan aranan cezaevi firarisi, “binbir surat” lakaplı Seher G. (50) olduğunu belirleyen polis, Mamak’ta bir adreste düzenlenen operasyonla şüpheli kadını kıskıvrak yakaladı. Seher G.’nin polislere de kendisini savcı olarak tanıttığı öğrenildi.
Seher G.’nin evlilik sitelerinde açtığı hesaplarda evlilik vaadiyle kandırdığı kişileri dolandırırken hakim ve savcı cübbesiyle çektirdiği fotoğrafları kullandığını, vatandaşların yanı sıra bazı kamu kurum ve kuruluşlarını da dolandırdığı tespit etti. 3 kişiyle evlenip boşandığı, evlenmek isteyen taliplilerinden para alarak kayıplara karıştığı belirlenen Seher G.’nin, dolandırdığı kişilerden parayı, farklı bankalardan açtırdığı hesaplara yatırmalarını istediği, yatan paraları da hemen çekerek hesaplarını boşalttığı tespit edildi.