Gündem Binlerce kilometre uzaktan yardım eli

Binlerce kilometre uzaktan yardım eli

09.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD ve Kanada’daki Türk öğrenciler de depremzedelere yardım için seferber oldu. Montreal’da Lara Kantar yönetimindeki kampanyaya bağışlanan malzemeler THY uçağına yüklendi.

Binlerce kilometre uzaktan yardım eli

Mine Özdemir Güneli - Yurt dışındaki üniversitelerde okuyan öğrenciler, depremin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye’ye yardım desteğinde bulunmak için harekete geçti. Kanada’nın Montreal şehrindeki McGill Üniversitesi Türk Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen, 3. sınıf öğrencisi Lara Kantar’ın şefliğinde yürütülen ve uluslararası öğrenciler tarafından desteklenen kampanya kapsamında toplanan ihtiyaç malzemeleri Türk Hava Yolları aracılığıyla İstanbul’a doğru yola çıktı. Yine Kanada’da yer alan British Columbia Üniversitesi, depremden etkilenen Türkiye’deki öğrencilere, öğretim üyeleri ve personeline maddi ve psikolojik destek sunduklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Mektup yazdılar

ABD’deki Michigan Üniversitesi’ndeki Türk öğrenciler ise düzenledikleri yardım kampanyası kapsamında aralarında topladıkları parayı Türkiye’deki arama kurtarma operasyonlarında yer alan AKUT’a bağışlayacak.

İspanya’daki UCAM Üniversitesi, “Türkiye’nin güneydoğusunu ve Suriye’nin kuzeyini yerle bir eden deprem trajedisinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyerek üniversitede bölgeye iletmek üzere koordineli yardımı devreye aldıklarını açıkladı.

İngiltere’deki York St John Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Karen Bryan de depremden etkilenen, bölgede aileleri ve arkadaşları olan öğrencilerine destek sunmak için mektup yazdıklarını belirterek, “Sizin veya tanıdığınız birinin konuşacak birine ihtiyacı varsa, lütfen üniversite sağlık ekibiyle iletişime geçmekten çekinmeyin” dediklerini aktardı. Öğrencilere destek sunacağını açıklayan üniversiteler arasında İskoçya’daki Glasgow, İngiltere’deki Westminster, London ve Warwik üniversiteleri de yer alıyor.

Haberin Devamı

Binlerce kilometre uzaktan yardım eli

Lara Kantar, uluslararası öğrencilerle birlikte yardım kampanyası başlattı.

AFAD’ın acil ihtiyaç listesi

Elektrikli ısıtıcı

Büyük-küçük tüp

Odun-kömür sobası

Cep ısıtıcı

Powerbank

Jeneratör 

Çocuk (1-5 yaş) ve erişkin mont

Kadın-erkek iç giyim ve çorap 

Kadın-erkek ayakkabı

Kadın-erkek polar 

Kadın-erkek içlik 

Yağmurluk-panço

Uyku tulumu-yastık

Yatak ve nevresim takımı 

Tek kullanımlık tabak, bardak, çatal, kaşık 

Tava 

Su ısıtıcı

Kavurma, barbunya konserve

Çay, kahve n Peynir, zeytin n Su, ekmek, hazır gıda.