Gündem Bir dakikalık etkili rüzgar Alanya'yı felç etti

Bir dakikalık etkili rüzgar Alanya'yı felç etti

21.10.2012 - 15:46 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Alanya ilçesinde etkili olan bir dakikalık rüzgar ilçeyi felç etti.

Bir dakikalık etkili rüzgar Alanyayı felç etti

Çok kısa sürede etkili olan rüzgar, bir cami minaresinin üst kısmını yıkarken, bir güneş enerjisi deposu ise üzerine düştüğü otomobili ortadan böldü. Alanya'da çok şiddetli esen rüzgar ilçede maddi hasara yolaçtı. Ortalıkta görünen bütün parçaları uçuşturan rüzgar, ortalığı toz dumana çevirdi. Bu sırada bir çocuk, düşen halıyı almak isterken evin altındaki balkon kısmına sığındı.

Haberin Devamı



Alanya'da Küçükhasbahçe Mahallesi'nde bulunan Güler Camii'nde, öğle namazı için ezan okurken minarenin üst kısmı devrildi. Vatandaşlar minareyi görürken şaşkına döndü. Olayda minarenin düşen alem ve şerefe arasındaki metal blok paramparça oldu. Ayrıca, Hacet Mahallesi Aşçımemişler sokakta Mesut Belen'e ait 07 E 3801 plakalı otomobilin üzerine, apartmanın üzerinde bulunan güneş enerjisine bağlı su deposu düştü. Su deposunun otomobilin tam ortasına düşmesiyle otomobil ortadan bölündü. Olay, komşuların ve sokaktan gelip geçenleri şaşkına çevirdi. Otomobilin sahibi Belen, iş yerinde birden bir şeyin düştüğünü gördüğünü, dışıra çıkıp baktığında, otomobilin üzerine su deposunun düştüğünü ve arıcın paramparça olduğunu gördüğünü söyledi.

Pazarda ise satılan ayakkabı ve pazar elbiseleri dağılırken, uçan şemsiyeleri pazarcılar güçlükle toparlayabildi. Bazı sokaklarda ve caddelerde de ağaçlar devrilirken, bazı evlerin çatı kısmında bulunan kiremitler uçtu, araç ve evlerin camları kırıldı.