Gündem Birand’ı anlattılar

Birand’ı anlattılar

18.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Mehmet Ali Birand’ın vefatından derin bir üzüntü duydum.

Birand’ı anlattılar

Türkiye’nin başı sağ olsun
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Mehmet Ali Birand’ın vefatından derin bir üzüntü duydum. Dünden bu yana devam eden umutlu bekleyişin ardından, bugün malesef Mehmet Ali Birand’ı kaybettik. Türkiye’nin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet, Birand ailesine ve Kanal D ailesine, sevenlerine basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.”

Haberin Devamı

Yeri kolay doldurulamaz
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: Fevkalade üzgünüm. Kendisiyle en uzun çalışmış siyasetçilerden birisiyim. Çok müşterek çalışmalarımız olmuştur. Çok vatansever bir insandı. Milletimiz çok değerli bir evladını kaybetti. Çok değerli bir gazeteci, çok değerli bir insandı. Kendisi çok değerli icraatlarda bulunmuştur. Türk basınına, milletimize, ailesine ve onu sevenlere başsağlığı diliyorum. Yeri doldurulamaz bir insandır.

Her zaman hatırlanacak
TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Çalıştığı kurumlara ufuk kazandıran merhum Birand’ın, sorgulayıcı habercilik yöntemiyle her zaman hatırlanacağını biliyorum. Yetiştirdiği gazetecilerle basın dünyamıza nitelik kazandıran merhum Birand’a Allah’tan rahmet, değerli yakınlarına ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

Cesur bir gazeteciydi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Türkiye için çok önemli, demokrat ve cesur bir gazeteciydi. Arkasında çok güzel eserler ve çok iyi bir isim bıraktı. Meclis Başkanlığım döneminden bu yana her konuyu birlikte paylaştığımız, geçmiş yakın siyasi tarihin üzerindeki bütün perdeleri kaldıran çok cesur bir insandı, yazarken de televizyon programları yaparken de... Ona çok borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Daima örnek alınacak
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan: İçim yanıyor. Fazla söyleyecek bir şeyim yok. Bana göre Türk basını büyük bir haberciyi kaybetti. Hem basın hem televizyon dünyası.. Yeni yetişenler hep Mehmet Ali Birand’ı habercilikte, başarıda örnek alacaklar. Müthiş bir heyecan, müthiş bir başarı, müthiş bir başarıya sahip bir adamdı. Hiç aklıma gelmedik bir anda böyle bir sürpriz yaptı. Izdırabım büyük. Yeri doldurulmaz kolay kolay. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Emir büyük yerden, yapılacak bir şey yok.