Gündem ‘Biz hâlâ 6 Şubat’tayız’

‘Biz hâlâ 6 Şubat’tayız’

12.05.2024 - 06:42 | Son Güncellenme:

6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden anneler evlatlarından bir iz bulabilmek için mücadele ederken Anneler Günü’ne de buruk giriyor.

‘Biz hâlâ 6 Şubat’tayız’

HANDE ATILGAN Ankara - Hatay’da, “Biz hâlâ 6 Şubat’tayız” diyen ve kaybolan evlatlarını bulma yolunda aynı kaderi paylaşan üç anneyle konuştuk. 

Haberin Devamı

‘ÖZEL GÜNLER ÇOK ZOR’ 

Antakya’da İlke Apartmanında yaşayan oğlu Mustafa Kılıç (32), gelini Hasret Kılıç (29) ve torunu Asel Kılıç (5) ile hamile gelininin ikiz bebeklerini kaybeden Fatma Kılıç, şunları söyledi: “Mezarlık, hastane, morg, adli tıp, sevgi evleri... Hangi kapıyı çaldıysak yanıt alamadık. Özel günler çok zorluyor. Artık bir çare bulunsun bu duruma, acımıza son verilsin. İlaçlarla ayakta duruyorum. Kaç ana daha aynı durumda.” 

‘Biz hâlâ 6 Şubat’tayız’

‘NE KADAR DEVAM EDİLİR’ 

İlke Apartmanı enkazında tek oğlu Yakup Köse (28), gelini Münevver Köse (22) ve torunu Abbas Yiğit Köse’yi (6 aylık) kaybeden Hediye Köse aylardır yakınlarını bulmak için mücadele ederken sağlığının bozulduğunu vurgulayar şunları söyledi: “Şeker, tansiyon, kolestrol, her şey çıktı. Devam etmeye çalışıyoruz ama daha ne kadar olabilir. Artık sonuca ulaşsın istiyoruz.” 

Haberin Devamı

AFAD’A ÇAĞRI YAPTI 

Rönesans Rezidans’ın enkazında kızı Tuğba Koşar (36) ve torunları Mustafa Koşar (3) ile Mehmet Akif Koşar’ı (8 aylık) kaybeden Suna Öztürk ise, “Rönesans’ta 53 kayıp var. Enkaz, Saray Mahallesinde gençlik merkezi karşısına dökülmüş durumda, ivedilikle taransın. Bir diş, bir kemik çıksın, hepsine razıyız. Gidecek bir mezarım olsun. Rönesans enkazı için savcı tarama onayı vermiş, valilik ekipman hazırlamış, AFAD onayı bekleniyormuş. AFAD biran önce harekete geçsin istiyoruz” dedi.