Gündem ‘Biz yeni bir yolculuğa çıktık’

‘Biz yeni bir yolculuğa çıktık’

16.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Başkanlık Divanı dün “terörle mücadele” gündemiyle toplandı. Divan sonrası basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, şehit ailelerine; belirli bir hane gelirinin altında bulunmaları ve başka bir eve sahip olmamaları kaydıyla devlet tarafından barınma imkanı sağlanmasını amacıyla TBMM’ye kanun teklifi sunacağını aktardı.

‘Biz yeni bir yolculuğa çıktık’

Zorlu, “Bilecik Belediyesi’ndeki başkanlık seçimine” ilişkin soru üzerine, “Daha önce iki kez CHP’nin adayını destekledik, ancak biz yeni bir yolculuğa çıktık. CHP’nin teklifi üzerine üçüncü turda kapalı oylamada, telefonun bile kabine sokulmaması gibi bir karar alınıyor. İYİ Parti’nin belediye meclis üyesi daha fazla oy alıyor ve seçimi kazanıyor. Teknik olarak kimin oy verdiği belli değilken; böyle bir öngörü üzerinden partimize yeni bir algı operasyonu yapılmasını yadırgıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bir istifa daha

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, partisinden istifa etti. Tosun, “Gördüğüm lüzum üzerine, İYİ Parti’deki tüm görevlerimden ve parti üyeliğimden istifa ediyorum” açıklamasını yaptı.