Gündem TÜBİTAK'ta ormanlık alanda yangını kontrol altına alındı

TÜBİTAK'ta ormanlık alanda yangını kontrol altına alındı

17.08.2023 - 17:09 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Gebze ilçesi TÜBİTAK'ta bulunan ormanlık alanda Bolu’nun ise Mudurnu ilçesinde orman yangını çıktı. 70 personelin havadan ve karadan yaklaşık 2 saat süren müdahalelerinin ardından kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, TÜBİTAK yerleşkesindeki ormanlık alanda bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine Gebze, Darıca ve Dilovası ilçeleri başta olmak üzere, birçok ilçeden itfaiye, orman ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Kısa sürede 20 araç ile bölgeye ulaşan 70 personel, havadan ve karadan müdahalede bulundu. 4 uçak ve 2 helikopterle müdahale edilen yangın, 2 saatin ardından kontrol altına alındı.Ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'da çalışmaları yerinde incelemek için alana geldi.

BOLU

6 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Dolayüz köyü mevkisinde saat 14.30 sıralarında başlayan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 6 saat sonra kontrol altına alındı.

 Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Mudurnu Dolayüz Köyü'nde 17 Ağustos 2023 tarihinde saat 14.30 sıralarında başlayan orman yangını valiliğimizin koordinesinde ekiplerimizin özverili çalışmaları neticesinde saat 20.30'da kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

TÜBİTAKta ormanlık alanda yangını kontrol altına alındı

ADANA'DA 3 EVİ KÜL EDİP ORMANA SIÇRAYAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Adana’nın Saimbeyli ilçesi Kandilli Mahallesi'ndeki evde saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, yakınındaki 2 eve daha sıçradı. İhbarla, adrese Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangını söndürmek için karadan ve havadan müdahale başlatan ekiplerin yoğun çalışmasına rağmen alevler, bir süre sonra ormana da sıçradı. Yangında, Vahit Emre Uyanık, Emine Uyanık ve Osman Uyanık'a ait evler kullanılamaz hale geldi. Ekipler, 3 saatlik müdahale sonucu yangını söndürdü.

 

TÜBİTAKta ormanlık alanda yangını kontrol altına alındı