Gündem 3 kentte orman yangını! Zamana karşı yarış

3 kentte orman yangını! Zamana karşı yarış

16.09.2023 - 14:43 | Son Güncellenme:

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bölgeye uçak ve helikopter takviyesi yapıldı. Uçak sayısı 8'e helikopter sayısı ise 18'e ulaştı. Öte yandan iki yangın haberi de Adana ve Bolu'den geldi. Kozan'daki yangın kontrol altına alınırken Gerede'de söndürme çalışmaları devam ediyor.

Menderes'in Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. Yangına 6 uçak, 10 helikopter, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozerle yangına ilk müdahale edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

3 kentte orman yangını Zamana karşı yarış

EKİP SAYISI ARTTIRILDI

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınında, bölgeye uçak ve helikopter takviyesi yapıldı. Uçak sayısı 8'e helikopter sayısı ise 18'e ulaştı. Ayrıca 46 arazöz, 13 su ikmal aracı, 7 dozer ve 7 ilk müdahale yer ekibiyle birlikte söndürme çalışmaları sürüyor.

3 kentte orman yangını Zamana karşı yarış

Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için başlattığı mücadele sürüyor.

BOLU ZEYNELLER YAYLASI'NDA DUMANLAR YÜKSELDİ

Bolu'nun Gerede ilçesinde Zeyneller Yaylasında bulunan ormanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri ve helikopter sevk edildi. Arasözler ve helikopter ile yangına müdahale sürüyor.

3 kentte orman yangını Zamana karşı yarış

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE 

Bolu'nun Gerede ilçesi ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi arasındaki yakın mesafedeki Zeyneller, Şahinler ve Avşar yaylalarının bulunduğu alanda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 helikopter havadan, 9 arazöz, 2 dozer, 2 greyder ve 2 su ikmal aracı da yangına karadan müdahale ediyor. Çalışmalarda 380 personel görev alırken, bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Haberin Devamı

BAKAN YARDIMCISI HAVADAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Bolu'nun Gerede ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangına müdahale için Sakarya, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Ankara'dan da takviye arazözler, iş makineleri ve su tankerleri sevk edildi. Zeyneller Yaylası, Avşar Yaylası, Kazanlar Yaylası mevkisindeki devam eden yangına 14 helikopter, 24 arazöz, 4 iş makinesi, 3 su ikmal aracı, 17 ilk müdahale aracı ve 130 personelle müdahale sürdürülüyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de orman yangınının bulunduğu alanda helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Tiryaki, "Yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Ancak yangının ateşi söndürülmüş durumda. Bölgenin bir kısmında soğutma çalışmaları sürüyor. Hava araçları bölgeyi dövmeye devam ediyor" dedi.

3 kentte orman yangını Zamana karşı yarış

 Yoğun duman ve alevler Gerede merkezden de görüldü. 

ADANA'DA DA YANGIN

Adana'nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale edildi.

Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde öğle saatlerinde orman yangın çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI

Adana'nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangını, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

3 kentte orman yangını Zamana karşı yarış

 BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) sosyal medya hesabından ülke genelinde süren orman yangınlarına havadan müdahale anı paylaşıldı. Paylaşımda, “Ülkemizin farklı noktalarında çıkan orman yangınları ile hem havadan hem de karadan cansiperane bir şekilde mücadele ediyoruz. Lütfen geleceğimiz için yeşil vatan için dikkatli olalım” denildi.

3 kentte orman yangını Zamana karşı yarış