Gündem Bu eserler ilk kez Artinternational’da

Bu eserler ilk kez Artinternational’da

06.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün Haliç Kongre Merkezi’ndeki uluslararası sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’ın son günü.

Bu eserler ilk kez Artinternational’da

Dün ARTINTERNATIONAL’ın ilk gününde fuarı 8 bin 432 kişi gezdi. Galerilerin toplam satış rakamları ise yüzde 60’a ulaştı. Bu yıl birbirinden değerli sanatçıların eserlerini ağırlayan fuarda en çok öne çıkan ise Türkiye’den sanatçıların ilk kez görülebilecek yeni işleri. Fuar, Türkiye’den 12 galeriyi, ağırlıyor. İşte fuarda ilk kez görülecek eserlerden beşi:

Haberin Devamı

1-Fuarın en ilginç işlerinden biri Murat Şahinler’in resim/enstalasyonu. Geçtiğimiz yılki kişisel sergisiyle dikkat çeken sanatçı Pilot Galeri standında çok parçalı çeşitli boyutlardaki eserleriyle ve de ‘Merkezkaç’ adlı büyük boyutlu eseriyle yer alıyor.

2-Elif Boyner, Öktem&Aykut Galeri standında ufuk çizgisini konu alan ‘Boundaries of Perception are Drawn by Speculation’ adlı videosu ve aynı konulu yerleştirmesi ile yer alıyor. Sanatçı aynı standda Kindle’larda yer alan üç ilahi dinin e-kitaplarından oluşan enstalasyonunu sergiliyor. Boyner, tarihi ve tarihteki değişimin yansımalarını ele alıyor.

3-Rampa Galeri, Hera Büyüktaşçıyan’ın ufak boyutlu bir heykelini, çizimlerini ve ‘Falling Waters’ adlı oldukça büyük enstalasyonunu sergiliyor.

Haberin Devamı

4-Volkan Aslan, ‘Gece ve Gündüz’ adlı enstalasyonuyla Pi Artworks standında. Sanatçı eserde tarihi büstlerle neonları bir araya getirerek sanat tarihinin bu iki malzemesini beklenmedik biçimde sunuyor.

5-Artsümer standında ise Erdal Duman’ın metal ve bronz heykelleri ile gözyaşı şeklindeki cam şişelerden oluşan enstalasyonu dikkat çekiyor.