Gündem ‘Bu kadarı çılgınlık!’

‘Bu kadarı çılgınlık!’

08.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

21 Aralık’ta kıyamet kopacağı söylentileriyle akın akın Şirince köyüne giden kalabalık köy sakinlerini rahatsız ediyor

‘Bu kadarı çılgınlık’

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı 70 nüfuslu küçük turistik köy Şirince, Maya takvimine göre, bu yıl 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı ve kıyametten İzmir’in Şirince köyünün etkilenmeyeceğine yönelik inanışla tarihinde görmediği bir kalabalığı ağırlamaya hazırlanıyor. Bu inanışa mensup kişilerin ve meraklıların oluşturduğu yoğun ilgi, köy sakinlerini bir taraftan memnun ederken, diğer taraftan köyün olanaklarının çok üzerinde gösterilen ilgi nedeniyle endişelendiriyor.

Şirince, kapasitesinin çok üzerine çıkan bir ilgiyle karşı karşıya... Köydeki az sayıdaki pansiyonda hiç yer kalmadı. Konaklama için yer olmasa da birçok insan o tarihte Şirince’de olmanın hazırlıklarını yapıyor.

Tedirginlik yaşıyorlar
Şirince’de işletmecilik yapan İbrahim Kataç, iddiaların Şirince’nin adının duyulmasına katkı sağladığını ancak konunun abartılarak adeta çılgınlığa dönüştüğünü söylüyor. Pansiyon işletmecisi Aykut Yaşa ise “30 ile 150 bin arasında rakamlar telaffuz ediliyor. Açıkçası biraz tedirginim. Umarım, köy olarak, o günü sorunsuz atlatırız” diyor.

Yemekler hazır...

* Şirince’deki işletmeciler, kıyamet kopacağına inanmasa da ”kıyamet mönüleri” hazırlıyor.
* İşletmeci Ersoy Yakut köye geleceği belirtilen insanların çok küçük bölümünün kıyametin kopacağına inandığını, meraklıların sayısının ise çok daha fazla olduğunu söylüyor.
* Cevahir-Mustafa İlhan çiftinin ”kıyamet mönüsünde” su böreği, yaprak sarması, yöreye özgü ot yemekleri yanında ev yapımı mürver şurubu var.