Gündem Bu muhalefet, bu iktidarı değiştiremez

Bu muhalefet, bu iktidarı değiştiremez

27.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart seçimleri için CHP ile işbirliğine kapıyı kapattı. İnce beklenen açıklamasını dün yaptı.

Bu muhalefet, bu iktidarı değiştiremez

Yeniden aday gösterilmediği için CHP’den istifa eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a parti rozetini takan İnce, aralarında Bozdoğan’ın da olduğu 4 il ve 10 ilçe olmak üzere 14 belediye başkan adayını ilan etti.

Haberin Devamı

İnce, CHP ile yapılan görüşmelere ilişkin “6’lı Masa, alacaklarını alıp CHP’yi terk etti. Herkesin terk ettiği ortamda el uzattım. Özel ve İmamoğlu ile 5 kere görüştüm. Mesajla bana ulaşamadıkları iddiası yalan. Elimi uzattım ama gördüm ki onlarla aynı dünyanın insanı değiliz” dedi. CHP lideri Özel’i “Her gördüğün eli öpersen millet sana güvenmez, Memleket Partisi de yanına gelmez” sözleriyle eleştiren İnce, “Bu muhalefet, bu iktidarı değiştiremez. Kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip, alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız” diye konuştu.

CHP seçmeninin kendisine “bölücü” dediğini belirten İnce, “Arkadaşlar siyahla beyaz kadar ayrıyız, nasıl beraber olalım?” diye sordu. İnce, İBB adaylarına ilişkin soruya, “3 aday adayı var, Sevigen (eski devlet bakanı Mehmet Sevigen) bunlardan biri. Haftaya, MYK ve PM’de belirleyip atayacağız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Hezimet’ tepkisi

İnce, 31 Mart’ta 1991 Genel Seçimleri benzeri bir tablo yaşanacağı öngörüsünde bulundu. “SHP 1989’da tüm belediyeleri almıştı, 1991’de hezimet yaşandı” diyen İnce, “Özel de İmamoğlu da 1991 seçimlerini bilmiyor, çünkü parti hafızası yok. Siyasi hafızaları buna yetmez, o derinlikleri yok” dedi.

CHP’den İnce’ye yanıt geldi: ‘Meclis üyeliği ve İzmir’de bir ilçe talep etti’

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İnce’ye tepki gösterdi: “Görüşmeler esnasında, ‘İlkesel duruş’ konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik. İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü (dünkü) açıklamayı yaptı. Yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz.” 

‘2019’U BİLMEK MARİFET’

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi. İnce’nin kendisiyle ilgili 1991 seçimlerini bilmiyorlar, siyasi hafızaları buna yetmez” sözleriyle ilgili İmamoğlu “1991’i bilmemek suç değil. 2019’u bilmek marifet. Daha sonrasını da marifet olarak hayatımıza eklemek istiyoruz.”

Haberin Devamı

‘Konak’ı verseydik konuşmazdı’

İnce’den gelen açıklamalar CHP kurmaylarınca dikkatle takip edildi. Partili bir yetkili İnce’nin açıklamalarına ilişkin, “Biz Konak ile Karşıyaka’yı ya da sadece Karşıyaka’yı verseydik bu konuşmayı yapar mıydı?” dedi. Parti kulislerinde ise “bu süreç iyi kullanılmadı” eleştirisini yapanlar da oldu. Partili kurmaylar ise “Millet İttifakı partilerine 39 milletvekili verildiğini ve bu yüzden eleştiri alındığını” ifade ederek, “Cezalandırdı toplum, biz öndeydik, vatandaş ‘benim oyum üzerinden siz ne pazarlık yapıyorsunuz’ dedi” yorumunu yaptı.