Gündem Bu yıl üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Bu yıl üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

11.11.2020 - 12:19 | Son Güncellenme:

Üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı mı? MEB tarafından kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiliyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Özellikle üniversiteyi bu yıl kazanan öğrenciler üniversitelerin yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceğini merak ediyor. İşte üniversitelerin açılışı ile ilgili yapılan son açıklamalar.

Bu yıl üniversiteler açılacak mı Üniversiteler ne zaman açılacak

Covid-19 salgını nedeniyle eğitim öğreyim bu yıl ilk olarak uzaktan eğitim ile başlamıştı. MEB sınıfları kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiriyor. Üniversitelerin açılış tarihi ise merak konusu. İşte Bakan Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üniversitelerine açılışı ile ilgili yapılan son açıklamalar.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Üniversiteler özellikle MEB okullarının bu dönemde açılmasıyla birlikte seyrini görmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar açılan sınıflarla ilgili salgındaki gelişim ve o yaş grubunda enfeksiyon oranlarının ne olduğunu görerek ona göre bir karar veya öneri söz konusu olacak. Önümüzdeki dönem tabii ki okullar açılmış olacak ama bu pandeminin seyrine göre kademeli olacak.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Üniversitelerin yeni akademik yılının, hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle bir hayli zor şartlarda yürütülüyor olsa da akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitim tecrübesinin değerli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirten Erdoğan, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." diye konuştu.