Gündem Bugün Cuma namazı saat kaçta? Cuma namazı kaç rekat?

Bugün Cuma namazı saat kaçta? Cuma namazı kaç rekat?

07.06.2019 - 10:01 | Son Güncellenme:

İslam alemi için önemli olan Cuma günü için hazırlıklar başladı. Cuma namazına gidecek vatandaşlar, bugün Cuma namazı saat kaçta arayışına koyuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı il il namaz vakitlerini yayımladı. İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerin Cuma namazı vakitleri...

Bugün Cuma namazı saat kaçta Cuma namazı kaç rekat

Müslümanlar için farz olan Cuma namazı bugün kılınacak. Ankara namaz vakitleri, İstanbul namaz vakitleri, İzmir namaz vakitleri ve diğer illerin namaz vakitleri merak konusu oldu. İşte il il namaz vakitleri haberimizde...

Haberin Devamı

BUGÜN CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

ANKARA'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Ankara'da Cuma namazı bugün 12:52'de kılınacak.

İSTANBUL'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da Cuma namazı bugün 13:08'de kılınacak.

İZMİR'DE CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İzmir'de Cuma namazı bugün 13:15'de kılınacak.

DİĞER İLLERİN NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTİR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).

Haberin Devamı

Cuma namazının hükmü nedir?

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.

Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.