Gündem Bürokrasi için karar günü

Bürokrasi için karar günü

16.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararı doğrultusunda 14 Mayıs seçimlerinde görevlerinden istifa etmeleri şartıyla milletvekili adayı olabilecekler için son saatlere girildi. Kamu görevlilerine istifaları için tanınan süre bugün saat 17.00’de dolacak.

Bürokrasi için karar günü

Milletvekilliği aday adaylığı için dün akşam saatlerine kadar istifa ettiğini açıklayan isimler arasında, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve Yeni Türk Edebiyatı AHBV Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Sarı, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Giresun İl Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Çalgan yer aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti’de aday adaylığı başvuru süresi hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz, “Yoğun bir aday müracaatı başvurusu söz konusu. MYK kararı ile aday müracaatları gelecek hafta çarşamba günü saat 17.00’a kadar uzatılmıştır” dedi.