Gündem Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? 2021 Bursluluk sınav sonuçları sorgulama

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? 2021 Bursluluk sınav sonuçları sorgulama

25.09.2021 - 23:16 | Son Güncellenme:

Bursluluk sınavı ardından sonuçlar gündemden düşmüyor. Bursluluk sınavına katılan öğrenciler, bursluluk sınavı açıklandı mı? öğrenmek istiyor. Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB'in belirttiği tarih...

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı 2021 Bursluluk sınav sonuçları sorgulama

2021 Yılının Bursluluk sınavı tamamlandı. Ardından Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı kılavuzda sonuç tarihine de yer verdi. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfların katılım sağladığı Bursluluk sınavı sonuçları için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Bursluluk sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. İşte MEB'in duyurduğu tarih...

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları 28 Eylül 2021 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Bursluluk Başlangıcı

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Haberin Devamı

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7 nci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.