Gündem Büyükelçi Dönmez için VEDA konseri

Büyükelçi Dönmez için VEDA konseri

04.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez önümüzdeki günlerde yaş haddinden emekliye ayrılacak. Dönmez için Hollanda’da veda konseri düzenlendi...

Büyükelçi Dönmez için VEDA konseri

Yaş haddinden dolayı 17 Mart’ta emekliye ayrılacak olan Türkiye’nin Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez için, Kopenhag’da bir veda konseri düzenlendi.
Dönmez’in, eşi Güldan Dönmez’le ev sahipliği yaptığı veda konserine, birçok ülkenin büyükelçilerinin yanı sıra Danimarka Dışişleri Bakanlığı Protokol Şefi Maria Louise Overret de katıldı. Danimarka Parlamentosu içinde bulunan “Christiansborg Kraliyet Tiyatrosu”nda düzenlenen konserde, Türkiye’nin ünlü piyanistlerinden Zeynep Üçbaşaran ile keman virtüözü Cihat Aşkın bir resital verdi.
‘Sıcaklığı hissettik’
En kıdemli büyükelçi olması nedeniyle, konsere katılan dipolatları temsilen bir konuşma yapan Fildişi Sahilleri Büyükelçisi Mina Balde Laurent, Dönmez için “Sıcak ülkenin sıcak insanı olarak, o sıcaklığı hep hissettik” dedi. Laurent, ayrıca Kopenhag’da görev yapan dış misyon şefleri adına Büyükelçi Dönmez’e yağlı boyadan yapılmış Danimarka parlamento binasının bulunduğu bölgeye ait bir tablo hediye etti.
7 ülkede görev yaptı
Büyükelçi Mehmet Dönmez de, tek başına geldiği Kopenhag’dan, geçen yıl evlendiği eşiyle “çift olarak” ayrılacağını belirtti ve bu ülkede bulunduğu 3 yıl boyunca Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için uğraş verdiğini anlattı. Dönmez, 42 yıllık diplomasi kariyeri boyunca, Yemen ve Danimarka’da Türkiye’yi büyükelçisi olarak temsil ederken, İngiltere başta olmak üzere Almanya ve İsviçre gibi toplam 7 ülkede diplomat olarak görev yaptı.
42 yıllık diplomasi kariyeri boyunca, Yemen ve Danimarka’da Türkiye’yi büyükelçisi olarak temsil ederken, İngiltere başta olmak üzere Almanya ve İsviçre gibi toplam 7 ülkede diplomat olarak görev yaptı.