Gündem Büyükelçi Flake’ten TOGG’a büyük övgü

Büyükelçi Flake’ten TOGG’a büyük övgü

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yeni hükümet döneminde, büyük ülkelerin milli günleri nedeniyle Ankara’da verdikleri resepsiyonlara siyasi, bürokratik, askeri ve diplomatik olarak üst düzeyde ve abartılı katılım uygulaması bırakıldı.

Büyükelçi Flake’ten TOGG’a büyük övgü

AYDIN HASAN Ankara - Son iki hafta içinde Ankara’da Rusya, İngiltere ve ABD’nin büyükelçiliklerin verdiği resepsiyonlara resmi katılım, Türkiye’nin tutumunun seçimden sonra oluşan yeni dönemde kurumsal bir hale geldiğini gösterdi. 9 Haziran’da Rusya Büyükelçiliği’nde,  15 Haziran’da İngiltere Büyükelçiliği’nde ve 21 Haziran’da ABD Büyükelçiliği’nde milli gün nedeniyle verilen üç ayrı resepsiyona, hükümeti temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay katıldı.

Haberin Devamı

Resepsiyona, konuk olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Büyükelçi Jeffry Flake’nin ABD’nin 247’nci Bağımsızlık Günü nedeniyle konutunda önceki akşam verdiği resepsiyondaki konuşmasında, Türkiye’ye yönelik övgü dolu sözleri dikkat çekiciydi. Siyasetten gelen büyükelçi, adını anmadan TOGG’a bakış açısını da dolaylı sözlerle ifade etti. Büyükelçi, Erdoğan’ın kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıf yaparken, “Cumhuriyetin yüzüncü yılına yaraşır şekilde, dünyanın gözü de kıran kırana bir karşılaşma için Türkiye’nin üzerindeydi. Tabii bu karşılaşmanın tek bir kazananı var. Şampiyonlar Ligi’nin kazananı Manchester City oldu!” benzetmesinde bulundu.

‘Duyuracağımız bir görüşme yok’

Haberin Devamı

Flake, gazetecilerle yaptığı sohbette, yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi olup olmadığına ilişkin soru üzerine, “Ben ABD Büyükelçisi olarak her zaman üst düzey görüşmelerin olması için çaba sarf ediyorum. Şu noktada duyuracağımız bir görüşme yok” dedi.