Gündem ByLock gözaltıları

ByLock gözaltıları

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün haberleşme sistemi Bylock’u kullananların mercek altına alındığı yurt genelindeki soruşturmalar sürüyor. Bu kapsamda Bursa’da 11, Sivas’ta 8 asker, Antalya’da 18 rütbeli asker, Niğde’de 40 polis, Adana’da 3’ü emniyet müdürü 36 polis; Antalya’da ise 25 polis gözaltına alındı. Gözaltındaki şüphelilerin daha önce meslekten ihraç edildiği belirtildi.

ByLock gözaltıları

Sakarya ve Bolu’da ise gözaltındaki 18 emniyet mensubu, Kastamonu’da da Polis Meslek Yüksekokulu eski müdürü Osman Turhan ile komiser yardımcısı R.S. tutuklandı.
FETÖ’nün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda 8. Mekanize Tugayı Kurmay Başkanı Kurmay Albay K.D. Tekirdağ’da gözaltına alındı.
Manisa’da görevden ihraç edilen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı H.A. eşi B.A. ile birlikte FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.
19 kişi gözaltına alındı
Tokat’ta FETÖ’nün üniversite yapılanmasına yönelik operasyonda, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görevli öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.
FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Tokat’ta gözaltı kararı verilen 16 kaymakamdan 3’ü tutuklandı. Soruşturma çerçevesinde ise yurt genelinde gözaltına alınan 84 kaymakamdan 44’ünün tutuklandığı, 40’ının etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olduğu belirtildi. Kayseri’de yakalanan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe ve eşinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.