Gündem Can Bonomo ile ‘Ev Oturması’

Can Bonomo ile ‘Ev Oturması’

04.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Can Bonomo 2011’den beri ‘Can Bonomo ile Ev Oturması’ adı altında, bir evin salonunda ekibiyle konser verip bunu canlı olarak internet üzerinden yayınlıyor. Artık sayısı belirsiz olmuş bu konserlerden birine pazar günü konuk olduk.

Can Bonomo ile ‘Ev Oturması’

Dairenin içerisi mahşer yeri, kim giriyor kim çıkıyor belli değil, her taraf kablolarla dolu, canlı yayına son yarım saat. Can Bonomo, dışarıda sergilediği kişiliği burada da devam ettiriyor: Neşeli ve oyunbaz, kendini pek ciddiye almıyor. Ev oturmasının normal konsere göre avantajlarını soruyoruz: “Bir kere çok daha fazla kişi dinleyebiliyor aynı anda. Bir de sahnede canavar gibi oluyoruz, birkaç kafadar oraya çıkıp çıldırıyoruz. Bu daha samimi, daha biz bizeyiz, çoraplarla dolaşıyoruz evde.” Ev kimin? “Ekipten Kaan’ın evi bu, her seferinde ekipten başka birinin evinde yapıyoruz.”
İnternetten izleniyor
Yayına girilmeden uyarılar ve espriler havada uçuşuyor. Bir noktada şöyle bir uyarı geliyor ev sahibinden: “Arkadaşlar herkes wi-fi’ya yüklenmiş, bir kısmınız çıkabilir mi? Can giremiyor şu an.” Sonrasında en iyi ‘ev oturması’nın nerede yaşandığı konuşuluyor. Aslında en iyi ‘ev oturması’ evde olmamış, perküsyoncu Ferhat Zamanpur’a göre: “En iyisi teknedekiydi.” Herkes onaylıyor. Sonra ilk ne zaman olduğu tartışılıyor, orada noktayı Can Bonomo koyuyor: 2011’de.
Yayın başlayana kadar muhabbet büyük bir heyecanla devam ediyor. ‘Kayıt’ denildiği anda bir şaşkınlık oluyor, kendileri de seyircilerine söylüyorlar “Yayında değilken büyük muhabbet vardı burada.” Sonra Can Bonomo seyircileri selamlıyor: “Hoşgeldiniz sevgili gönül dostları.” Bonomo ve Zamanpur’un yanı sıra Can Saban, Bora Bekiroğlu, Ahmet Berkman, Emre Kula, Alpar Lü ve Kemal Arslan’dan oluşan ekip, lafı fazla uzatmadan ‘Şaşkın’ ile konsere başlıyorlar. Sonrasında ‘Olmaz Sensiz’, ‘Kaçak’, ‘Bana Bir Saz Verin’ ve son albümün hit parçası ‘Tastamam’ geliyor. Sonuç: izlesene.com üzerinden konseri canlı izleyen 66 bin 432 kişi. Bir önceki ev oturmasından 11 bin kişi fazla. Türkiye için ise rekor seviyesinde bir rakam.

Haberin Devamı

4. konser takipçinin evinde

Konseri bizim gibi yerinde izleyen bir kişi de, son iki konserdir sponsorluğu üstlenen Rocco’nun sitesindeki yarışmayı kazanan Özgün Yolalan. Lise öğrencisi Özgün bu şekilde hayranı olduğu sanatçıyla tanışma ve konserde kamera karşısına geçme hakkı kazanmış. Ancak iki sonraki konser için daha farklı bir ödülü anons ediyor Can Bonomo, kendisi de o anda öğrendiği için şaşırarak: “Dördüncü konserimizi bir takipçinin evinde gerçekleştireceğiz. Bunun için üçüncü konseri sakın kaçırmayın.”