Gündem Çanta dolusu para taşındı! Seçil Erzan’ın yeni görüntüsü

Çanta dolusu para taşındı! Seçil Erzan’ın yeni görüntüsü

02.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçil Erzan soruşturmasıyla ilgili yeni detaylar belli olurken, Seçil Erzan’ın yeni bir görüntüsü ortaya çıktı.

Ünlü futbolcularının da aralarında bulunduğu kişilerin milyonlarca dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan soruşturmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Bankanın kamera kayıtlarında, “kurye” olduğu söylenen tutuklu sanık Ali Yörük’ün, bazı müştekilerden alarak getirdiği iddia edilen poşet içindeki parayı Erzan’a teslim etmesi yer aldı.

Erzan ile yanındaki iki kişinin, 27 Eylül ile 2 Aralık 2022’de de masa üzerindeki paraları çantaya koymaları kayıtlara girdi. Görüntülerdeki kişinin Yörük olduğunu, avukatı da doğruladı. 

TERİM'İN ADI DOSYADA NEDEN YOK SORUSUNA YANIT GELDİ! 'ONUN ŞİKAYETİ BAŞKA'

Ünlü futbolcularının da aralarında bulunduğu kişilerin milyonlarca dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan soruşturmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Fatih Terim’in avukatı Tufan Karataş, Terim’in fon için para vermediğini, hesabının Seçil Erzan’ın kontrolünde bulunduğunu, kayıp olduğu söylenen paranın da hesapta olması gereken 3-3.5 milyon dolar olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Erzan, mahkemede, “Terim’den 300 bin dolar aldığını ve katbekat üzerinde ödeme yaptığını” iddia etmişti. Erzan’ın evinde çıkan alacak-verecek tablosunda ise Terim’in 700 bin dolar yatırıp 1.5 milyon dolar kazandığı yazıyordu. Terim, Erzan’a para vermediğini iddia ederken, savcılık ifadesinde 3 milyon dolar alacaklı olduğunu söyledi. Sözcü’de yer alan habere göre Terim’in avukatı Karataş Erzan’ın, Terim’in “finansal danışmanı” olduğu yönündeki söylemleri yalanladı.

Karataş “Bu finansal danışmanlık değil. Her şube müdürünün belli bir kalibrasyon üzerindeki müşteriye verdiği temel hizmet” dedi. Terim’in “fon” adı altında para vermediğini, yatırımların hesaplar üzerinden işletildiğini söyleyen Karataş, para ilişkisini “Erzan’la yok. Banka ile var. Hesaplarında yatan para üzerinden Seçil yatırımlarda değerlendirdi” diye açıkladı.

‘HESAPTAN EKSİLTİLMİŞ’

Terim’in hesabının Erzan’ın kontrolünde olduğunu söyleyen Karataş, “’Hocam şu kağıdı alacağız’ diyor. Saha kenarında oldubittiyle evrakı imzalatıyor” dedi. Terim’in hesabında olduğunu bildiği 3 milyon dolar paranın bu para olduğunu belirten Karataş, “Bize göre hesapta 3-3.5 milyon dolar olması lazım. Seçil’in ‘Kağıt, hazine, fon aldım’ diye bir hikâyesi var. Bu yatırımlardan sonra meblağlar hesaba geri gelmiş. Ama bakıyoruz ki hesaplarda anlamsız eksilmeler var. Hesaptan dikkat çekmeyecek şekilde para eksiltilmiş” diye konuştu.

Haberin Devamı

'ONUN ŞİKAYETİ BAŞKA'

Karataş, Terim’in neden dosyada isminin geçmediğine ilişkin de “Onun şikâyeti başka bir soruşturma numarası ile tefrik edildi. Hesabından çekilen bir para olduğu için zimmet olarak seyretme ihtimali var” dedi.