Gündem Çatışmada ölen kızları değilmiş

Çatışmada ölen kızları değilmiş

10.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dağkapı Meydanı’nda 2 Aralık’ta polise ateş açtıktan sonra çıkan çatışmada öldürülen kişinin Güler Eroğlu olmadığı ortaya çıktı.

Çatışmada ölen  kızları değilmiş

Batman’da yaaşyan Eroğlu ailesine teslim edilen cesedin, DNA testi sonucu Mizgin Koçyiğit’e ait olduğu anlaşıldı.
Sur’daki sokağa çıkma yasağı kapsamında Dağkapı Meydanı’nda oluşturulan barikatta 2 Aralık günü kendisini arayan kadın polise ateş açıp kaçmaya çalışırken öldürülen kadının Güler Eroğlu olduğu değerlendirilerek cesedi Batman’daki ailesine teslim edildi. Eroğlu ailesi de cesedi toprağa verdi. Ancak, sonra Mizgin Koçyiğit’in babası Mehmet Koçyiğit, Güler Eroğlu’nun babası Hikmet Eroğlu ile görüşerek, ölen kızın kendi kızı olduğunu söyledi. Bunun üzerine her iki baba DNA testi yaptırdı. Test sonucunda çatışmada cesedin Mizgin Koçyiğit’e ait olduğu anlaşıldı.
Güler Eroğlu’nun babası Hikmet Eroğlu, “Apar-topar gittiğimiz Diyarbakır’dan cenazeyi aldık. Morgda Mizgin, sanki Güler’in ikizi gibi duruyordu. Cenazeyi aldığımız gibi toprağa verdik” dedi. Eroğlu, “Koçyiğit ailesi ölenin ‘Ruken’ kod adlı Mizgin olduğunu iddia ettiler. Mizgin’in babası Mehmet ile Diyarbakır’da DNA testine başvurduk. Testte yüzde 99 genç kızın Mizgin olduğu ortaya çıktı. Koçyiğit ailesi geçenlerde köydeki mezarı açıp Mizgin’i Silvan’da toprağa verdi” diye konuştu. Eroğlu “Kızım yaşıyor ama iki aydır haber alamıyoruz. Ölen benim kızım değilse benim kızım nerede?” diye soruyor.