Gündem Cengiz’in ailesine KADEM’den ziyaret

Cengiz’in ailesine KADEM’den ziyaret

16.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul Ataşehir’de uğradığı kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz’in Ankara’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Cengiz’in ailesine KADEM’den ziyaret

Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz ve babası Avni Cengiz’e olaydan duyduğu üzüntülerini ileten Bayraktar, hukuki süreci sonuna kadar takip edeceklerini, ailenin de her zaman yanında olacaklarını dile getirdi. Bayraktar, davaya “müdahil” sıfatıyla katılarak failin en ağır şekilde cezalandırılması amacıyla çalışacaklarını vurguladı. Bayraktar’ın elini tutan Beyhan Cengiz de, “Bugün kızım burada olacaktı. Şu anda senin elini tuttuğum gibi onun ellerini tutacaktım” dedi.

Haberin Devamı

Şentop’tan taziye

Bu arada TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Başak Cengiz’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şentop acılı aileye, olayı duyduğu andan itibaren büyük bir üzüntü yaşadığını belirterek, “Kadına yönelik şiddet vakaları canımızı yakmaktadır. Suçluların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için üzerimize ne düşerse yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz. Evladımızı hunharca öldüren bu kişinin gerekli cezayı alacağından eminim” dedi. Anne Beyhan Cengiz de Şentop’a desteğinden dolayı teşekkür ederek, “Devlet acılı günümüzde yanımızda. Bizi yalnız bırakmadınız” ifadelerini kullandı.