Gündem Cezaevinden talimatla adam vurdular! Borçlu oldukları...

Cezaevinden talimatla adam vurdular! Borçlu oldukları...

19.03.2019 - 18:58 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, cinayete teşebbüsten yaralamaya, adam kaçırmadan yağma ve haraca kadar birçok suç olayına karışan ve geçtiğimiz yıl Osmanlı Ocakları Başkan yardımcısı Bahri Örnek'i silahla vurarak yaralayan bir organize suç çetesine 3 ilde düzenlenen operasyonda 22 çete şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı. Cezaevinde bulunan  elebaşının verdiği talimatlar doğrultusunda bir çok yağma ve haraç olayına karıştığı belirlenen çetenin, alacağını isteyen bir vatandaşı da kaçırıp dansöz elbisesi giydirdikten sonra görüntülerini internetten paylaştığı tespit edildi.

Cezaevinden talimatla adam vurdular Borçlu oldukları...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ağırlıklı olarak Zeytinburnu ve Esenyurt’ta faaliyet gösteren ve cezaevinde bulunan Burak Demirhan isimli bir sabıkalının başını çektiği çetenin birçok vatandaşa karşı silahlı saldırı, yağma, tehdit ve haracın yanısıra kaçırıp işkence yaptığını belirledi.

Haberin Devamı

Cezaevindeki Burak Döner'in kardeşi olan ve abisi cezaevine girdikten sonra çetenin başına geçen Emirhan Döner ve adamlarına yönelik sıkı bir takip başlatan ekipler, Emirhan Döner'in geçtiğimiz yıl Zeytinburnu'nda Osmanlı Ocakları eski Başkan Yardımıcısı Bahri Örnek'e silahlı saldırı düzenlenmesi talimatını vermenin yanı sıra, borçlu olduğu bir vatandaşın alacağını istemesi üzerine kendisini güpegündüz adamlarıyla kaçırıp kapattığı evde dansöz elbisesi giydirip işkence yaptığını ve bunu internetten paylaştığını tespit etti.

Cezaevinden talimatla adam vurdular Borçlu oldukları...

Bu tespitlerin yanı sıra birçok yağma ve silah ticareti olayına da karıştığı belirlenen çetenin suç eylemlerini gerçekleştirdiğini tespit ettiği 24 üyesini yakalamak için bu gün sabah saatlerinde harekete geçen İstanbul Organize ekipleri, İstanbul'da Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bakırköy, Zeytinburnu ve Beşiktaş ilçeleri ile Kocaeli ve Sivas’ta eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Haberin Devamı

Savcılıkça yakalama kararı verilen 24 şüpheliden 22’sini “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “silah ticareti”, “yağma”, “kasten yaralama” ve “tehdit” gibi suçlardan çetenin dışarıda bulunan elebaşı Emirhan Döner ile birlikte yakalayıp gözaltına alan ekipler, baskın yaptıkları adreslerde yaptıkları aramalarda ise 4 tabanca ile 3 pompalı tüfek ve bu tabanca ve tüfeklere ait 368 mermi ve 54 pompalı kartuşu ele geçirdi.

Çetenin 2 üyesinin yakalanması için operasyonlar devam ederken, zanlıların adreslerine yapılan baskınlarla ilgili polis kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Cezaevinden talimatla adam vurdular Borçlu oldukları...

Yazarlar