Gündem Cezaevlerine ikinci anne-çocuk ünitesi

Cezaevlerine ikinci anne-çocuk ünitesi

10.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk kez Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde hayata geçirilen 0-6 yaş çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerinin sağlıklı sürmesine katkı amacıyla oluşturulan anne çocuk ünitesi Diyarbakır Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da hayata geçirilecek

Cezaevlerine ikinci anne-çocuk ünitesi

PAŞA ALYURT Ankara - Tutuklu ve hükümlü kadınların talepleri üzerine ceza infaz kurumlarında kalmak zorunda olan çocuklar için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Annemleyim” projesi kapsamında pilot uygulama Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda başladı. Yaklaşık bir yıl önce proje kapsamında kadın hükümlü ve tutuklular için anne-çocuk ünitesi inşa edildi. 5 bin 160 metrekarelik kapalı ve açık alandan oluşan ünite, anne ve çocuklar için özel olarak tasarlanmış altı bölümden oluşuyor. Her biri 20 metrekare alana sahip 48 özel odada anne ve çocuk yatağı, banyo, tuvalet, televizyon yer alıyor. Bu bölümlerde mutfak, çamaşır yıkama alanı, kapalı ve açık çocuk oyun alanı, balkon ve ortak yaşam alanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Cezaevlerine ikinci anne-çocuk ünitesi

Okul öncesi eğitim

Ünitede çocuklar ayrıca okul öncesi eğitim de alıyor. 300 metrekarelik bahçenin ve kreşin de bulunduğu alanda çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde zihinsel, sosyal ve fiziksel becerilerinin geliştirilmeleri amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Böylece çocuklar, annelerinden uzakta kalmadan okul öncesi eğitim alırken proje kapsamında ayrıca psikolog, çocuk gelişim uzmanı ve sosyal çalışmacılar eşliğinde anne ve çocuklarına yönelik çeşitli eğitimler veriliyor.

Cezaevlerine ikinci anne-çocuk ünitesi

6 ünite yapılacak

Proje kapsamında Diyarbakır Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da anne çocuk üniteleri bulunan model bir kurum inşa edilecek. 4 bin metrekare alan içine kurulacak iki katlı binada Sincan modelinde olduğu gibi 20 metrekarelik sekiz odası bulunan altı ünite yapılacak. Burada da ortak yaşam noktaları, çocuk oyun alanları, kreş, mutfak ve çamaşırhane bulunacak. Proje kapsamında kurumda kalan 3-6 yaş grubu çocuklara günlük yaşam ve eğitim programları oluşturulacak.