Gündem CHP’de Şişli gerilimi Ankara’ya taşındı

CHP’de Şişli gerilimi Ankara’ya taşındı

09.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki Şişli gerilimi, Ankara’ya taşınıyor.

CHP’de Şişli gerilimi Ankara’ya taşındı

İnönü karşıtı Belediye Meclis üyelerinin Ankara’ya gelerek İnönü’yü genel merkeze şikayet etme kararı aldıkları, yarın yapılması öngörülen MYK toplantısında ise konunun yeniden masaya yatırılması bekleniyor. Hürriyet’in haberine göre İnönü ile Sarıgül arasındaki gerilim dinmiyor. Bu doğrultuda CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik başkanlığında toplanan Şişli Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, İnönü’yle ilgili rahatsızlıklarını iletmek için Ankara’ya gitme kararı aldı. Bu ekibin, “İnönü çalışmıyor, halkla gereken teması kurmuyor. İnönü’den memnun değiliz. Şişli’yi kaybedebilir ya da belediye meclis üyelerimiz istifa edebilir” uyarısında bulunacağı ileri sürülüyor.
Konunun yarın yapılacak MYK toplantısına da gelmesi bekleniyor. Bu toplantıda Tekin Bingöl, Ercan Karakaş ve Gürsel Tekin’in İnönü’yü destekleme eğiliminde oldukları ifade ediliyor. Sorunu çözmek için arabuluculukla görevlendirilen İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in başarılı olamadığı belirtiliyor.