Gündem ‘CHP halkın sorunlarına çözüm arıyor’

‘CHP halkın sorunlarına çözüm arıyor’

25.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada parti içi tartışmalarla ilgili mesaj verdi.

‘CHP halkın sorunlarına çözüm arıyor’

ANKARA Milliyet - CHP lideri, şunları söyledi: 

Haberin Devamı

CHP KALE GİBİ: Hepimiz güçlü bir şekilde çalışacağız. Güzel bir aileyiz. Elbette özgürce tartışacağız ama 100 yıllık birlikteliğimizi önümüzdeki yüzyılda da hiç kimse engelleyemeyecektir. Bunu herkes bilmeli. Yüzyıllık geleneğimiz, sevgimiz var. Yüzyıllık tartışmalarımız var. Ama bir şey daha var; hayatın gerçeği. Yüzyıllık CHP kale gibi halkın sorunlarına eğiliyor ve çözüm için çaba harcıyor. 

ALKIŞ TUTACAKLAR: Bütün dünyanın gözünün önünde masum çocukların katledildiğini, kadınların öldürüldüğünü görüyorsunuz Filistin’de. Keccndilerini uygar dünyanın bir parçası olarak tanımlayan o sözde devletlerin yöneticileri ne yapıyor? Akan kanı mı durduruyorlar? Hayır. Ellerinde gelse utanmasalar alkış tutacaklar. Hastane bombalanır mı ya! Ama bir insanın gözü dönmüşse artık bir şeyi görmüyorsa ve kendi koltuğuna düşkünse Netanyahu için söylüyorum, onlar giderler hastaneyi de bombalarlar.  

Haberin Devamı

ORTADOĞU’DA DIŞLANDIK: Geçmişte Türkiye, Ortadoğu’nun dış politikasıyla en güven veren bir ülkeydi. Ama bugün geldiğimiz noktada Türkiye güven veren bir ülke olmaktan çıktı. Ortadoğu ateş topuna döndü, bizimkiler bağırıyorlar, ‘biz gelip arabulucu olalım mı’ diye. Kimse bu sesi duymuyor bile. Türkiye geçmişte sorunları çözmeye talip olmazdı, sorunları çözmeye davet edilirdi. Sözü dinlenen bir Türkiye’den, Ortadoğu’da dışlanan bir Türkiye konumuna geldik.  

SOKAKLAR KIRMIZI BEYAZ OLACAK: Cumhuriyetin 100. yılını hepimiz huzur içinde, büyük coşkuyla kutlamalıyız. Cumhuriyetimiz 100 yaşında diye sevinebilmeliyiz. Koşmalıyız, oynamalıyız. Toplumun her kesimi bu duyarlılığı paylaşmalı. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde bütün sokaklar, caddeler kırmızı beyaz olacak, bayrağımızın rengi olacak. CHP 100 yıllık cumhuriyeti coşkuyla kutlayacak. Diyoruz ki; yaşasın cumhuriyet, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve yüz yaşını dolduran yaşasın CHP. 

CHP-DEVA krizi mi?

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da bazı DEVA Partili ilçe başkanları ile gizlice bir araya geldiği öne sürüldü. İddiaya göre bu görüşmenin ardından DEVA Partisi’nin İstanbul’daki 13 ilçe başkanı ve kurucu ilçe başkanının istifa ederek bugün CHP’ye katılacak. DEVA Sözcüsü İdris Şahin, sosyal medya hesabından görüşmeye ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafı paylaşarak “Yazık... Yakışmadı Kemal Bey!” dedi. DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun da aynı fotoğrafı yayınlayarak “Sayın Kılıçdaroğlu bu çirkin hareketiniz geçmişin kirli siyasetini hatırlattı. Yüzünüzdeki makyaj iz bırakarak akıyor. Aynaya bakınız. Bu millet hangi özelliğinizle size güvensin, itibar etsin. Gittikçe batıyorsunuz. DEVA Partisi haysiyetli insanların partisidir” tepkisini gösterdi.