Gündem CHP lideri, İnce ile görüşecek mi?

CHP lideri, İnce ile görüşecek mi?

23.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Siyasette gözler CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret edip etmeyeceğine çevrildi.

CHP lideri, İnce ile görüşecek mi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP kulislerine göre Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi yakın zamanda ziyaret etmesi öngörülmüyor, ancak ziyaret kapısı kapalı değil.

Haberin Devamı

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından siyasi partileri ziyaret turuna başlayan Kılıçdaroğlu’nun, seçimlerde seçmen destdeğiyle Cumhurbaşkanı adayı olmak için yola çıkan İnce ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin tartışmalar sürerken, CHP’li kurmaylar, şu anda takvimlendirilmiş bir görüşmenin olmadığını belirtti. 

İnce’ye yakın kaynaklar da ziyarete ilişkin henüz bir iletişimin olmadığını belirterek, “Henüz bir bağlantı yok, iletişim yok. Randevu talep edilmedi, gün belirlenmedi” bilgisini verdi.

Liderlerin adaylığı tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “genel başkanların milletvekili olması” yönündeki açıklamasıyla yeniden gündeme gelen ittifak liderlerinin aday olup olmayacağı tartışmasında kurmaylar net konuştu. Liderlerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklarının belirtildiğine işaret eden kurmaylar, “Dere geçilirken at değiştirilmez. Liderler milletvekili adayı olmayacak” ifadelerini kullandılar.