Gündem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan SADAT’a sert tepki: Diz çökmektense ayakta ölürüm!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan SADAT’a sert tepki: Diz çökmektense ayakta ölürüm!

18.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katıldığı TV programının yayını sırasında verilen SADAT reklamına değinen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar. Be gafiller, be şerefsizler be çakallar, önünüze diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan SADAT’a sert tepki: Diz çökmektense ayakta ölürüm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. İktidar vaadlerini anlatan CHP lideri, katıldığı bir televizyon programında alt banttan yayınlanan SADAT reklamını hatırlatarak tepki gösterdi. CHP lideri, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ASIL BEKA SORUNU: Hangi sorunun nasıl çözüleceğini en iyi bilen partinin CHP olduğunu artık herkes biliyor. Türkiye’de yaşayan her vatandaşı dertten kurtaracağız. Bu memlekete huzuru, adaleti getireceğiz. Aile Destekleri Sigortası’yla hiç kimse kışın ortasında soğukta donmayacak, susuz kalmayacak, elektriksiz kalmayacak. İktidar sahipleri resmi rakamlara göre 3 milyon 600 bin yabancının burada kalmasını istiyor. Asıl beka sorunu budur. Bunlar yarın çoğalacaklar ve hiçbirisinin sosyal güvenliği olmayacak. 3 milyon 600 bin Suriyeli’nin buraya gelişine kim imkan verdi? Eğer şikâyet ediyorsan yabancılardan ‘elimden işimi aldı’ diyorsan, sandığa gittiğin zaman altı okun altına mührünü basacaksın.

Haberin Devamı

SADAT’A SERT ÇIKTI: Bir televizyon programına katıldım. Sonra olanlar hepimizin malumu. Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar. O resimdeki mesaj net. ‘Sizin için geleceğiz’ diyorlar. Halkım beni iyi dinlesin. Bu paramiliter artıklar daha büyük bir resmin sadece bir parçası. Her şeyin temelinde aslında tek bir şey var, o da para, çok para. Halkımızdan çaldıkları para. Ve bu parayı çalan beşli çeteler var.

KARARIMDAN DÖNMEDİM: Bu arada beşli çete dediğime bakmayın siz, bunların kod ismi beşli aslında bunların sayısı binlerce. Kuruşu kuruşuna uzman arkadaşlarıma hesaplattım. Bu saray iktidarı sırasında Devlet hazinesinden bunlar ne kadar para çaldılar, hesaplattık; 418 milyar dolar. Çıktım, net bir şekilde söyledim, ‘Sizden 418 milyar doları iktidarımızda tahsil edeceğiz.’ Önce benimle konuşmak istediler, kapıyı yüzlerine kapattım. Bir sonraki aşamaya geçtiler, bazı medya organlarını da bu işin içine soktular. Bunların hapislerden çıkan mafyaları var, mafya artıkları var, tüm bunları yöneten merkezleri var. Her türlü operasyona başvurdular. Ama bilmedikleri, anlamadıkları bir şey var. Bay Kemal asla ve asla yolundan dönmez. Kararımdan dönmedim.

HODRİ MEYDAN: Ve artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri. Son uyarılarını yapıyorlar akıllarınca. Yeni değil, uzun zamandır bu tehditler var. Şimdi bu kürsüden bu çetelere, bu mafyaya bu paramiliter yapılara seslenmek istiyorum. Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar siz mi beni korkutacaksınız. Sizin önünüze diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim. Hodri meydan, gelin görüşelim, gelin bakalım.

Haberin Devamı

VASİYETİMDİR: Allah nasip eder yaşarsak hayatınız boyunca görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim. Trolleriniz beni yolumdan çeviremez. Ve durduramazsınız. Haa şunu da söyleyeyim. Eğer bana bir şey olursa, halkıma emanetimdir, o 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz. 85 milyona tahsis edeceksiniz o parayı. Benim size vasiyetimdir bu. 418 milyar doları bunlardan alacaksınız.

CHP PM ‘adaylık’ için toplanıyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında 20 Ocak Cuma günü toplanacak. PM’de Altılı Masa’nın ortak adayı konusunda görüşler alınacak. Altılı Masa’da ortak aday gündemli toplantılar İYİ Parti’nin ev sahipliğinde 26 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek buluşma ile başlayacak. CHP lideri, bu kritik toplantıya gitmeden önce partisinin PM üyeleriyle bir araya gelecek ve adaylık konusunusunda görüşlerini alacak. Masadaki diğer liderler de 26 Ocak’taki toplantıdan önce aday konusunda kendi partilerinin yetkili kurullarının görüşlerini alarak masaya gelecek. 

Haberin Devamı

İYİ Parti’den CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ziyaret

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve beraberindeki heyet, 26 Ocak’ta yapılacak olan Altılı Masa toplantısının gündemini görüşmek üzere dün liderleri ziyaret etti. Tatlıoğlu başkanlığındaki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dün TBMM’deki makamında ziyaret etti. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Ziyaretin ardından Tatlıoğlu, 26 Ocak’ta İYİ Parti’nin Altılı Masa toplantısına ev sahipliğini yapacağını hatırlatarak, “Altılı Masa’nın toplantısının gündemini oluşturmak için Sayın Genel başkanımızın talimatı gereği Altılı Masa genel başkanlarına hem bir değerlendirme, bilgilendirme yapıyoruz hem de onların gündemi oluşturma konusundaki taleplerini alıyoruz. Bundan sonra da Sayın Genel Başkanımız bizim vereceğimiz o bilgiler çerçevesinde edineceği notlarla sayın genel başkanları ziyaret edecek” dedi. İYİ Parti heyeti, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da dün ziyaret etti.