Gündem CHP yollara düşecek! Mahalle mahalle seçim raporu

CHP yollara düşecek! Mahalle mahalle seçim raporu

15.04.2024 - 06:50 | Son Güncellenme:

CHP, Ramazan Bayramı sonrası sahaya inmeye hazırlanıyor. Parti Meclisi (PM), il başkanları ve belediye başkanlarıyla yapılacak toplantıların ardından CHP, tam kadro yollara düşecek.

CHP yollara düşecek Mahalle mahalle seçim raporu

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP, seçim sonuçlarını PM, il başkanları ve belediye başkanlarıyla masaya yatıracak. CHP’li yetkili, “Seçimi değerlendireceğimiz örgütümüzün farklı kademelerinde yapacağımız toplantılar olacak. PM’de değerlendireceğiz. Belediye başkanları ve il başkanlarımızla ve en nihayetinde sahaya ineceğimiz seçmenle buluşacağımız bir seçim değerlendirmesi yapacağız. Bu başarıyı nasıl kalıcı hale getireceğimizi konuşup değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘VERİLMİŞ SÖZLERİMİZ VAR’

Herkesin sahada olacağını, Meclis’in çalışma takvimine göre milletvekilleri için de planlama yapılacağını ifade eden partili yetkili, şunları söyledi: “Çok hızlı sahaya inmemiz lazım. Verilmiş sözlerimiz var. Seçim kampanyası boyunca gençlerin ülkeyi terk etmesinden bahsettik. Emeklilerden bahsettik, ekonomiden bahsettik, ertelenmiş bir Can Atalay kararına ilişkin mitingimiz vardı, ondan bahsettik. Emeklinin hakkını aldırmamız lazım. Gencin hakkını korumamız lazım. Kadının hakkını da aldırmamız lazım. O yüzden sahadan, sokaktan hiç çekilmeyeceğiz.”

MAHALLE MAHALLE SEÇİM RAPORU

CHP, seçim sonuçlarına ilişkin ayrıntılı rapor hazırlıyor. Raporda 2024, 2023 ve 2019 seçimlerinin kıyaslaması yapılacak. Birinci olunan seçim çevrelerindeki başarıların gerekçeleri, oy artışı yaşanan ancak önde bitirilemeyen yerlerde seçimin kazanılamamış olmasının sebepleri ve oyların düştüğü seçim çevrelerinde oy azalışının gerekçeleri çıkarılacak. Partinin hangi mahalledeki oyu geçici, hangi mahalledeki oyunun kalıcı olduğu tespit edilecek. Seçmenin beklentilerinin ortaya çıkarılacağı çalışmada, geçici oyları kalıcı hale getirilebilmek için neler yapılması gerektiği sorusunun cevabı aranacak. Raporla CHP, genel seçime yönelik bir strateji geliştirmeyi planlıyor.