Gündem CHP’de Hataysız ve heyecansız tanıtım

CHP’de Hataysız ve heyecansız tanıtım

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de Hatay düğümü, dünkü aday tanıtım toplantısında da çözülmedi. Yeniden aday gösterilmesi kararı tartışmalara yol açan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ismi toplantıda anons edilmedi.

CHP’de Hataysız ve heyecansız tanıtım

Mehtap Gökdemir - CHP, dün Ankara’da düzenlenen törenle belediye başkan adaylarını tanıttı. Programda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra DEM Parti ile “kent uzlaşısı” çerçevesinde iş birliği arayışlarına konu olan İstanbul’un Esenyurt, Mersin’in Toroslar ilçesi adayları açıklanmadı. CHP Genel Başkan Özgür Özel programdaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SOKAĞIN SESİNİ DİNLEDİK: Adaylarımızı belirlerken ince eledik, sık dokuduk. Belediye başkanlıkları için 100 kadın adayımız, 2019’a göre tam iki katına çıkmış kadın aday sayımız var. Seçmenimizi, örgütümüzü dinledik. Sokağın sesine kulak verdik. 3 bin araştırma yaptırdık. Sonuçta 339 bin tekil anket sonucu ile adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik.

3-5 KİŞİ PARTİYİ TARTIŞTIRIYOR: Aday adayı olup adaylaşamayanlar oldu. Son günlerde bazı televizyonlarda, gazetelerin kiminin manşetinde, kiminin eteğinde, kiminin iç sayfasında üç, beş, on memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını ya da başka taraflardan aday olmak istediklerini ve eleştirel açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum. Ama esas konuşulması gereken, benim gönlümde manşette olan, benim gönlümün kahramanı; kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, ‘Çok istedim olmadı, sizi belirlediler, ben çalışmaya hazırım’ dediği telefonda görevine başlayanlar var, kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler... 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var. Onlar için alkış istiyorum. Bu alkış kendini değil partisini düşünenleredir.

Haberin Devamı

MUHALEFETLE UĞRAŞMAYIZ: Beş yıl önce CHP’nin içinde bulunduğu ittifak, bugün aynı isimle seçimlere girmiyor. Ama gücümüzü, yetkimizi aldıklarımız değişmedi. ‘İsraf bitsin, tasarruf olsun’ diyenler, bizimle birlikte olan iyi insanlar, hala iyi insanlar. O yüzden CHP’nin seçime ittifaksız girdiğini kimse kabul etmesin. Biz bir ittifakın parçasıyız. Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır. Renklerimiz kırmızı, beyaz ve her mitingimizde şunu duymak istiyorum. Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. 

CHP’de Hataysız ve heyecansız tanıtım

CHP lideri Özel, konuşmasında aday gösterilmediği için partiden ayrılanları eleştirdi. - YAVUZ ÖZDEN Milliyet

Üst koltuklar boş kaldı

■Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda üst tribünlerdeki koltuklar boş kaldı. Partililerin coşkusunun “cılızlığı” dikkati çekti. Tribünlerdeki en heyecanlı kitle ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın destekçileriydi.
■Eski genel başkanlar Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın salonda yer alırken, Kemal Kılıçdaroğlu toplantıya katılmadı.
■Özel konuşmasında 105 sayfalık bir seçim bildirgesi hazırladıklarını ancak bunu bastırmadıklarını söyledi. Gerekçesini “Basıp dağıtsaydık, 14 ağaç kesecektik” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

Sosyal destek vaatleri öne çıktı

CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan bazı vaatler şöyle:
■Yapı stoku güvenli hale getirilecek. “Yerinde kentsel dönüşüm” anlayışı hakim kılınacak. Afet sonrası için gıda ve su depoları hazırlanacak.
■Raylı sistemler başta olmak üzere toplu taşıma yaygınlaştırılacak. Bisiklet park alanları artırılarak bisiklet toplu taşımaya dahil edilecek. Bisiklet paylaşım sistemleri oluşturulacak.
■Şehir sorunları, ihtiyaçlarını konuşmak üzere mahalle, semt ve şehir forumları oluşturulacak. 
■Çiftçiye makine ve ziraat mühendisi desteği verilecek.
■Uygun boş konutlar, farklı ekonomik destek modelleri ile aktif hale getirilerek barınma sorunuyla mücadele etmeye devam edilecek.
■Vatandaşların sağlıklı beslenmesini ve nitelikli gıdaya erişimini güvence altına alacak sosyal destek programları oluşturulacak. Çocuklara yönelik ücretsiz süt ve öğrencilere yönelik ücretsiz öğün programları artırılacak. Uygun fiyatlı yemek seçenekleri sunan Kent Lokantaları tüm yurda yayılacak.
■Yabancı göçmen ve sığınmacılara yönelik geri dönüşü teşvik edici politikalar, merkezi yönetim ve STK’larla iş birliği içerisinde izlenecek. 

Haberin Devamı

CHP’de Hataysız ve heyecansız tanıtım

İki ilçede DEM rötarı

CHP’nin aday tanıtım toplantısında DEM Parti ile “kent uzlaşısı” çerçevesinde görüşmelerin yapıldığı İstanbul Esenyurt’ta adaylığı duyurulan Ali Gökmen’in adı salonda okunmadı. Aynı çerçevede Mersin’in Toroslar ilçesi adayı da programda açıklanmadı. CHP’nin Esenyurt’ta Ali Gökmen’in yerine DEM Parti’nin de sıcak baktığı Ahmet Özer’i aday göstereceği öğrenildi. Güngören adayının da Yüksel Yalçın olduğu bildirildi.

CHP’de Hataysız ve heyecansız tanıtım

Kartı var, kendi yok

CHP’nin aday tanıtım programında adaylar çağrılırken Hatay’a sıra geldiğinde Lütfü Savaş’ın adı anons edilmedi. CHP’li kurmaylar anketlerde Savaş’la ilgili memnuniyetin düşük çıktığını belirterek, “Tekrar değerlendireceğiz” dedi. Programa gelmeyen ve koltuğu boş kalan Savaş için “aday tanıtım kartı” hazırlandığı da ortaya çıktı. Kulislerde Hatay için adı geçen eski milletvekili Mehmet Dönen, “Bana tebliğ edilen bir şey yok” dedi. CHP lideri Özgür Özel’in, Lütfü Savaş ile bugün CHP genel merkezinde görüşmesi bekleniyor.