Gündem CHP’de ‘İstanbul’u kim alır’ yarışı

CHP’de ‘İstanbul’u kim alır’ yarışı

22.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de tamamlanan ilçe kongrelerine göre ‘Genel Merkez’ değişimcilere üstünlüğünü koruyor. 39 ilçeden 27’sinde kongrelerin bittiği İstanbul’da değişimciler sadece 11 ilçede etkin oldu. Ankara’da da Genel Merkez’in açık ara önde olduğu belirtiliyor...

CHP’de ‘İstanbul’u kim alır’ yarışı

MEHTAP GÖKDEMİRCHP’de büyük kurultaya giden süreçte ilçe kongre takvimi önümüzdeki hafta tamamlanacak.

Haberin Devamı

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ilçe kongreleri süreci Genel Merkez’in, değişimcilere karşı üstünlüğü koruduğu bir tabloyla devam ediyor. CHP’de İstanbul’da hafta sonu yapılan 10 ilçe kongresi ile birlikte 27 ilçede kongreler tamamlandı. Kalan son 12 ilçe kongresi de 3 Eylül itibarıyla tamamlanmış olacak. Şu ana kadar 16 ilçede genel merkeze yakın isimler seçilirken, değişimciler hafta sonu yapılan Bahçelievler ve Esenler de dahil olmak üzere 11 ilçe kongresini alabildi. Değişmiciler, Ümraniye’de ise aday çıkaramadı ve bu ilçenin kogresinde Genel Merkez’e yakın iki aday yarıştı. 

"ANKARA'DA BAYRAK AÇAN YOK"

25 ilçeden 18’inde kongrelerin tamamlandığı Ankara’da da Genel Merkez’in açık ara önde olduğu belirtiliyor. Henüz kongresini yapmamış 7 ilçenin sonuçlarının da tabloyu fazla etkilemeyeceği ifade ediliyor. “Ankara’da Genel Merkez’e bayrak açabilmiş kimse yok” vurgulamasını yapan parti kurmayları, Elmadağ’ın değişimcilerden yana, Yenimahalle’nin ise ortada olduğunu savunuyor. Diğer ilçelerin tamamının Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

"DELEGE EMANETÇİ ADAYA OY VERMEZ"

Parti kulislerinde İstanbul İl Başkanlığı için İmamoğlu ekibinin destekleyeceği aday olarak Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in, Genel Merkez’in destekleyeceği adaylar olarak da eski Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel, İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar ile 23. Dönem İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın isimleri konuşuluyor. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yerine gelecek isim için ise “Emanetçi bir isim olmaz. Genel Merkez, İmamoğlu’nu da rahatsız etmeyecek, uyum içinde çalışacabileceği bir ismi aday gösterir. Canan Hanım’ın da üzerinde mutabakata varacağı bir isim olur. Ancak emanetçi olmaz. Emanetçi adaya delege oy vermez” değerlendirmesi yapılıyor.

CHP’de ‘İstanbul’u kim alır’ yarışı

"KENDİ SARAYININ ÇÖPÜNÜ TEMİZLEYİVERSİN"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısının ardından acıklama yaptı. Öztrak konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maceristan dönüşü gazeteciler ile sohbetinde CHP lideri ve belediyelerine yönelik yaptığı eleştirelere yanıt verdi.  Öztrak, “Gerçeklerden de iyice kopmuş. Devlet adamı dedikodu yapmaz. İBB’nin karşısındaki çöp dağlarından bahsediyor. İBB Binası Fatih İlçesinde. Çöpleri toplama sorumluluğu da o ilçede AK Partili belediye başkanı tarafından yönetilen Fatih Belediyesi’nde. Anlaşılan Erdoğan büyükşehir belediyesiyle ilçe belediyeleri arasındaki görev dağılımı da unutmuş. Bizim kendisine tavsiyemiz büyükşehir belediyelerimizle uğraşmak yerine önce kendi sarayının çerini çöpünü bir temizleyiversin” dedi.