Gündem ‘CHP’yi kazandırmak için parti kurmadık’

‘CHP’yi kazandırmak için parti kurmadık’

07.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını söyledi.

‘CHP’yi kazandırmak için parti kurmadık’

Akşener, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında yayımlanan söyleşisinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İTTİFAKA KARŞIYIM: Ben bu ittifak siyasetine karşıyım. Geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye’ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye’ye zarar veriyor. Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız. Biz bu partiyi üçüncü yol olmak için, bir nefes olmak için kurduk. Milletimize bunu anlatacağız. Kabul eder etmez, saygımız sonsuz. Biz milletin bu sıkışmışlıktan rahatsız olduğuna inanıyoruz ve aslında kuruluş ayarlarına dönüyoruz.

GÖZE ALIYORUZ: (“İstanbul ve Ankara’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?” sorusu üzerine) Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Öyle adaylar çıkaracağız ki... İzmir’de ‘CHP ceketini assa seçilir’ diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibarıyla çalışıyor. ‘Ben adayım’ dedi. 81 ilde aday çıkaracağız. Ama küçücük ilçelerde öyle şeyler olur ki teşkilatlar kendi aralarında iş birliği yapıyorlar. Onlar yapılabilir. (“Bu karar kesin mi?” sorusu üzerine) GİK’ten geçtiği an nihai karardır.

Haberin Devamı

ET TIRNAK OLMUŞLAR: (MHP liderinin yerelde komşuluk çağrısı) “Hayır” diyerek nazik bir cevap verdik. Ama başta Semih Yalçın olmak üzere herkes küfretti. Ben herkesi “ayrı ayrı girelim” diye davet ettim. Önce Sayın Bahçeli kale alınmayacağını söyledi, saygım sonsuz beraber girebilirler. Erdoğan da “biz beraber iyiyiz, beraber gireceğiz” demiş. Onların ilişkisi hakikaten enteresan, bir tarafıyla rasyonalitesi var. Bir tarafıyla da et tırnak olmuşlar.

60 VEKİL ÖNERDİ: Seçimden önce Kılıçdaroğlu geldi, “Size 60 vekil verelim, hepimiz cümbür cemaat ortak girelim” dedi. Ben de, “Mümkün değil, yapamayız. Biz ayrı ayrı gireceğiz” dedim. Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık.

Yazarlar