Gündem Çıkarılan 6 işçi TÜBİTAK’a tepkili

Çıkarılan 6 işçi TÜBİTAK’a tepkili

19.04.2010 - 01:12 | Son Güncellenme:

TEKEL işçilerine destek olmak amacıyla greve katılan Aynur Çamalan’ı işten çıkaran TÜBİTAK’ın bu kez Gebze yerleşkesinde sağlık sorunlarını gerekçe gösterip altı güvenlik görevlisinin sözleşmesini feshettiği ortaya çıktı.

Çıkarılan 6 işçi TÜBİTAK’a tepkili

Sağlık kontrolünde “güvenlik görevlisi olamayacaklarına karar verilen” işçiler, toplu iş sözleşmesi hükümleri gereği kendilerinin TÜBİTAK’ta başka bir birimde çalıştırılmaları gerektiğine dikkati çekerek, kurumdan davacı oldu.
Tez-Koop İş tarafından açılan davada işe iadelerini isteyen işçiler, TEKEL grevine destek verdiği için işinden olan ve 42 gündür TÜBİTAK önünde eylemine devam eden Çamalan’a destek ziyaretinde bulunmaya karar verdi. Çamalan’ın ilk duruşması 30 Nisan’da.
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Yasa kapsamında çıkarılan bir genelgeyle, özel güvenlik görevlilerinin her 5 yılda bir sağlık kontrolünden geçerek yeniden güvenlik görevlisi olmalarını kanıtlamaları isteniyor.

Genelge var
Bu genelgeye dayanan TÜBİTAK yönetimi, kurumda çalışan 56 güvenlik görevlisini Darıca Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirdi. Kendilerine uygulanan sağlık kontrolü sonucunda, Hayrettin Yılmaz, Hanifi Çüçen, Murat Şanlı, Akın Atasu, Ahmet Uzun ve Mahmut Kalbat’ın, güvenlik görevlisi olamayacaklarına karar verildi.
Altı işçi, psikolojik sorunları bulunduğu, göz nakli oldukları, işitme kaybı yaşadıkları ya da şeker hastası oldukları gibi gerekçelerle işten çıkartıldı.