Gündem Coca Cola’nın lezzet sırrı

Coca Cola’nın lezzet sırrı

30.04.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Coca Cola, ülkemizde ve dünyada oldukça fazla tüketilen bir içecek markasıdır. Farklı kola markaları arasında en çok öne çıkan markalardan biri olan Coca Cola, en çok konuşulanlardan biri de olmuştur. Bunun sebebi kola içerisinde bulunan ve özgün tadın elde edilmesinde büyük etkiye sahip olduğu düşünülen doğal aroma vericilerdir. Coca Cola özütü olarak da bilinen bu maddelerin tarifi, kopyalanmasını ve taklitleri önlemek amacıyla gizli tutulmaktadır. Bu gizlilik de bu tarif hakkında farklı dedikoduların yayılmasına ve insanlardaki merak duygusunun kabarmasına yol açmıştır.

Coca Cola’nın lezzet sırrı

Coca Cola’nın içerisinde hangi maddeler bulunmaktadır?

Haberin Devamı

Coca Cola’nın içerisinde bulunan maddeler hâlihazırda paket üzerinde yazılı olarak bulunmaktadır. Bu maddelerin teminatı ve kalitesi Coca Cola için oldukça önemli bir unsur olmaktadır. Çünkü dünya genelinde satış yapan bir firma olan Coca Cola, lezzetinin büyük bir kısmını bu maddelerin kalitesine borçludur. Bu maddelerden bahsedecek olursak öncelikle belirtmek gerekir ki Coca Cola’nın içerisinde %85 oranından fazla su bulunmaktadır. Bununla birlikte şeker, karbondioksit, kafein, asitliği düzenlemek üzere fosforik asit, renklendirmek üzere karamel ve doğal aroma vericiler bulunmaktadır.

Coca Cola nasıl hazırlanır?

Coca Cola’nın hazırlanışı birkaç aşamada gerçekleşmekte ve firma bu aşamaların el değmeden, yüksek kalite standartları içerisinde gerçekleştiğini söylemekte. Bir önceki başlıkta belirtildiği gibi kolanın içerisinde %85’ten fazla su bulunuyor. Üretim aşaması da suyla başlıyor. İlk önce su şekerle karıştırılıyor ve filtrelerden geçirilip pastörize ediliyor. Bu karışımı yeniden filtreden geçirerek soğutuluyor. Daha sonra doğal aroma vericiler ekleniyor. Son olarak da bir miktar daha su ve karbondioksit eklenerek hazır hale getiriyor. Bir sonraki aşamada dağıtıma hazır biçimde ambalajlanıp üretim tamamlanmış oluyor.

Haberin Devamı

Coca Cola’nın kalori miktarı

Coca Cola içerisinde şeker miktarının ve asit içeriğinin fazla olması kalori miktarını da etkilemektedir. 330 gr. olarak satılan geleneksel Coca Cola teneke paketinde bulunan kalori miktarı yaklaşık 149 kcal’dir. Bu da oldukça fazla bir rakamdır. Bu yüzden şeker hastalarının ve mide rahatsızlığı olan kişilerin tüketmesi önerilmemektedir.