Gündem Çocuklar hayallerini çizdi

Çocuklar hayallerini çizdi

17.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kütahya Valiliği ile Nafi Güral Eğitim Vakfı’nın “Hayalini Çiz” projesine katılan engelli çocuklar, hayallerinin resmini yaptı. Öğrencilerden bazıları hayallerini gerçekleştirdi

Çocuklar hayallerini çizdi

Kütahya Valiliği ve Nafi Güral Eğitim Vakfı, geçen yıl 23 Nisan’da “Hayalini Çiz” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kütahya Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine, “En büyük hayaliniz nedir?” diye sordu. Özel eğitime ihtiyaç duyan zihinsel ve bedensel engelli çocuklar, hayallerini resmederek bu sorunun cevabını verdiler. Nafi Güral Eğitim Vakfı ve Kütahya Valiliği’nin desteğiyle çocukların bazılarının hayalleri gerçekleştirildi.

Çocuklar hayallerini çizdi



Kartpostala basıldı

Öğretmen ya da doktor olmak isteyen çocuklar bir günlüğüne bu mesleği yapanlarla bir araya gelirken, hayallerin 15’i kartpostallara basılarak satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen gelirle çocukların eğitimine destek sağlanırken, tüm çalışmalar, Bahattin Çini Özel Eğitim Merkezi Okulu’nda sergilendi. Bahattin Çini Özel Eğitim Merkezi Okulu Müdürü Mehtap Kınalıbaş, “Nafi Güral Eğitim Vakfı ile birlikte özel eğitim alan zihinsel engelli öğrencilerimize 23 Nisan hediyesi vermek istedik. Çocuklardan hayallerinin ne olduğunu resmetmelerini istedik. Bunların gerçekleştirilebilir olanlarının bir kısmını gerçekleştirdik” dedi.

Çocuklar hayallerini çizdi



‘Işık tutalım yol olalım’

Projenin amacı hakkında bilgi veren Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “Önce kendimden yola çıktım, hayalim ne olabilir? Hayalim; çocuklarımızı ve onların annelerini, babalarını mutlu etmek olabilir diye düşündüm. Bu hayalimi kardeşlerimle, çalışma arkadaşlarımla paylaştım. Bu projeyi ortaya koyduğumuzda istedik ki hayallere ışık tutalım, yol olalım. Hayaller öylesine güzel, anlamlı ve bizi içine alan hayallerdi ki, kiminde çok güldük, kiminde çok ağladık. Bazıları gerçekleştirebileceğimiz hayallerdi, bazıları ise çok manevi hayallerdi” dedi.

Çocuklar hayallerini çizdi


Haberin Devamı

Ve işte düşleri

Eda Kara: Almanya’ya gitmek.

Zeynep Ceylan: Kedi beslemek ve marjinal olmak.

Nazile Kumru: Picasso olmak.

Gamze Özcan: İyilik perisi olmak.

Emine Ceylan: Ormanda yaşamak.

Kadir Sarıtaş: Renkli sularda balık tutmak.

Yaprak Gündüz: Kedileriyle uzaya gitmek.

Mücahit Cin: Galata Kulesi’ni görmek.

İmdat Akduman: Uçak mühendisi olmak.

Muhammet Kiber: Orkestra şefi olmak.

Çocuklar hayallerini çizdi



Hüseyin Kaynar: Peter Pan olmak.

Muhammet Nayıroğlu: Mardin’i görmek.

Erdoğan Gökçe: Sporcu olmak.

Halil İbrahim Kıraç: Alaaddin’in Sihirli Lambası’na sahip olmak.

Şehriban Gezgin: Gökkuşağı gibi rengârenk olmak.

Çocuklar hayallerini çizdi