Gündem Çocuklarda ateş düşürme yolları

Çocuklarda ateş düşürme yolları

30.04.2018 - 20:00 | Son Güncellenme:

Anne babaların çocukları için tedirgin olduğu birçok konu ve hastalıklar vardır. Bunlardan birisi yüksek ateştir. Çocuğunuzla temas hâlindeyken vücudunda normalden fazla bir ısı hissediyorsanız, ateşinin çıkma olasılığı yüksektir. Bundan tam olarak emin olmanız için çocuğunuzun ateşini ölçmelisiniz. Ateş yükselmesi durumlarında 38 dereceden yukarısı ateşli kabul edilir. Eğer çocuğunuzun ateşini ateş ölçerde 38 dereceden fazla görüyorsanız, ateşini düşürmek için farklı yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere çocuğunuzun ateşi yükseldiğinde durumu kontrol altına alabilmeniz, ateşi düşürebilmeniz için ateş düşürme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Çocuklarda ateş düşürme yolları

Çocuğunuz zaman zaman birçok hastalık geçirebilir. Ateş yükselmesi kendi başına bir hastalık değildir. Çocuğunuzun geçirmekte olduğu enfeksiyon hastalıklarının veya başka hastalıkların belirtisi olarak karşınıza çıkabilir.

Haberin Devamı

Ateş düşürme yolları

1- Çocuğunuzun üzerindeki fazla giysileri çıkartın

Ateş yükselmelerinde çocuklarda üşüme görülebilecek durumlardan biridir. Buna aldanıp üşüdüğünü düşünerek üzerine kalın örtüler örtmeyin. Örteceğiniz örtü çocuğunuzun ateşinin daha da yükselmesine sebep olacaktır. Daha ince şeyler örterek onu koruyabilirsiniz.

2- Çocuğunuza ılık suyla duş aldırın

Ateşinin düşmediğini gözlemliyorsanız çocuğunuza ılık suyla duş aldırabilir, ılık suya bandırılmış havlularla vücuduna kompres yapabilirsiniz. Bu yöntemler vücut ısısının düzelmesine sebep olacaktır. Ateşin hâlâ düşmediğini gözlemliyorsanız hemen bir acile ya da bir uzmana başvurun.

3- Uygun bir ateş düşürücü verin

Ateşi düşmeyen çocuğunuz için doktorunuzu arayarak verebileceğiniz ateş düşürücü ilaçların listesini öğrenin. Çocuğunuza uygun olan ateş düşürücüyü eczaneden temin ederek önerilen saatlerde düzenli olarak verin. Ateşinin düşmesinde yardımcı olacaktır. Doktor kontrolünde olması, oluşabilecek herhangi bir durum için önlem alınmasını kolaylaştırır.

Haberin Devamı

4- Bol bol su içirin

Ateşi çıkan çocuğunuz terlemeden dolayı vücudunda sıvı kaybına uğrayacaktır. Burada devreye sizin girmeniz gerekir. Çocuğunuzun terleme yoluyla kaybettiği sıvıyı ona bol bol su içirerek geri kazandırmanız gerekir. İçmek istemeyebilir, bu durumlarda onları biraz zorlayabilirsiniz. Çünkü ateş yükselmelerinde bol bol su içilmesi önemlidir.

5- Ateşi çıkan çocuğunuza katı besinler vermeyin

Ateşi çıkan çocuğunuza ateşi düşene kadar çorba ve benzeri sulu yemekler vermeniz ateş düşürme döneminde etkili olacaktır.