Gündem ‘Çözüm zihniyeti ve anlayışı değiştirmek’

‘Çözüm zihniyeti ve anlayışı değiştirmek’

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, dünkü Meclis grubu toplantısında gündemi değerlendirdi.

‘Çözüm zihniyeti ve anlayışı değiştirmek’

Davutoğlu, Gazze gündeminin unutturulmaya çalışılacağını savunarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ne olurdu Türk hava sahası İsrail uçaklarına kapatılsa, Türkiye aç mı kalırdı? İsrail televizyonu Filistinlilere ‘Türkiye sizi sattı’ demek için her haberde Türkiye’den gelen gemileri gösteriyor. Artık kaybetmekten korktukları servetlerini düşünüyorlar. Öncelikle taktik olarak yapılmak istenen şu: Gazze olayı var. Ekonomik kriz var. Onları unutturup, Türkiye’de bir krizi tartıştırmak sonra da seçime giderken düşmanlaştırdıkları AYM’ye savaş ilan edip seçimi böyle kazanmak ama uzun vadede stratejik hedef, Türkiye’de otoriter bir rejimi kurumsallaştırmak. Biz buna sessiz kalmayız.”

Tekir de, İsrail boykotununa değinerek “Limanlarımızdan her gün gemilerle İsrail’e sevkiyat yapılmaya devam edilmekte. Öyle ki İsrail’e ihracatta Türkiye, 3. sırada” dedi. Tekir, anayasa değişikliği tartışmaları konusunda da , “Anayasa tartışmaları temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilmekte. Çözüm; Anayasa’yı değiştirmekte değil, anlayışı ve zihniyeti değiştirmekle mümkündür” fadelerini kullandı.