Gündem Cuma namazı kaçta 29 Ekim 2021: İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı saati Diyanet

Cuma namazı kaçta 29 Ekim 2021: İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı saati Diyanet

29.10.2021 - 11:55 | Son Güncellenme:

Cuma namazı kaçta kılınacak? 29 Ekim 2021 Cuma namazı saatleri Diyanet tarafından yayınlandı. Bugün Cuma namazını kılmak için camilere gidecek olan vatadanşlar illerinde Cuma namazı saatini araştırıyor. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Cuma namazı saati.

Cuma namazı kaçta 29 Ekim 2021: İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı saati Diyanet

Cuma namazı bugün kaçta? Diyanet il il Cuma namazı vakitlerini yayınladı. Öğle vakti cemaatle kılınan bir namaz olan Cuma namazı için camilere gidecek olan vatandaşlar illerindeki namaz saatlerini araştırıyor. 29 Ekim Cuma namazı İstanbul'da 12.53'te kılınacak.

Haberin Devamı

ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ

Ankara'da Cuma namazı saat 12.37'de kılınacak

İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ

İzmir'de Cuma namazı saat 13.00'te kılınacak

İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ

İstanbul'da Cuma namazı saat 12.53'te kılınacak

İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ

CUMA NAMAZINDA HUTBEYE YETİŞEMEYEN KİŞİNİN NAMAZI GEÇERLİ Mİ?

Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rekâtına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekât daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 63).