Gündem Erdoğan'dan 'garantörlük' vurgusu! Dünyaya 'etkin adımlar atın' çağrısı

Erdoğan'dan 'garantörlük' vurgusu! Dünyaya 'etkin adımlar atın' çağrısı

02.11.2023 - 11:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü. Erdoğan, İsrail-Filistin sorununa çözüm için garantörlük mekanizması oluşturulmasının yararlı olacağını belirtti.

Erdoğandan garantörlük vurgusu Dünyaya etkin adımlar atın çağrısı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 10. Devlet Başkanları Zirvesi, yarın Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek. Kuruluşunun 14. yılını kutlayan teşkilat, bu kez "Türk Devri" teması ekseninde toplanacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2-3 Kasım'da 'Türk Devri' temasıyla Astana'da düzenlenecek zirveye katılmak üzere sabah saatlerinde Ankara'dan özel uçak 'TC-TUR' ile Kazakistan'a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Erdoğandan garantörlük vurgusu Dünyaya etkin adımlar atın çağrısı

Teşkilatın dönem başkanlığının Özbekistan'dan Kazakistan'a devrolunacağı zirvede liderler, teşkilat bünyesinde iş birliğinin daha da ilerletilmesine yönelik çalışmaları ele alacak. Liderlerin güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacakları 3 Kasım'daki oturumda katılımcılara hitap edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Erdoğandan garantörlük vurgusu Dünyaya etkin adımlar atın çağrısı

ERDOĞAN'DAN GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.

Erdoğandan garantörlük vurgusu Dünyaya etkin adımlar atın çağrısı

ERDOĞAN, MACARİSTAN BAŞBAKANI ORBAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Kabulde Türkiye-Macaristan ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler ile İsrail-Filistin çatışmalarının son durumu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, uluslararası toplumun Filistin'deki insan hakları ihlallerini durdurmak için etkin adımlar atmasının zorunlu olduğunu ve Türkiye'nin barışçıl çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin küresel barış ve bölgenin huzuru için hem insani yardımların önünün açılması hem de geç kalınmadan tüm ilgili aktörlerin katılımıyla İsrail-Filistin sorununa çözüm için garantörlük mekanizması oluşturulmasının yararlı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğandan garantörlük vurgusu Dünyaya etkin adımlar atın çağrısı