Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim mesajı: Birazcık öne çekebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim mesajı: Birazcık öne çekebiliriz

06.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz” diyerek seçim tarihinin öne çekileceği sinyalini açıkça verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim mesajı: Birazcık öne çekebiliriz

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına hitap ederken seçim tarihinin “mevsim şartlarını dikkate alıp birazcık öne çekilebileceğini” söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

ÖNE ÇEKECEĞİZ: Kuruluşumuzun 21,5 yılını ve iktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğindeyiz. Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. AK Parti kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar sadece girdiği her seçimi kazanmakla kalmamış, milletimizin gönlündeki yerini de sürekli güçlendirmiştir.

ÜÇLE ÇARPSAN YETMİYOR: Yargıtay Başsavcılığı’nın kayıtlarına göre 2023’e 11 milyon 241 bin üye ile girdik... Diğer partilerin üye sayılarını üst üste koyun, sonra ikiyle, yetmedi üçle çarpın, yine de AK Parti’nin üye sayısına yetişemiyor. AK Parti’nin üye sayısı artık ilk yüzyılını devirmek üzere olduğumuz cumhuriyet tarihimiz boyunca bir siyasi partinin erişebildiği en yüksek üye rakamıdır.

Haberin Devamı

MASADA KUMPAS VAR: Aylardır 6 kişi bir masa etrafında toplanıp duruyor, konuşuyor, tartışıyor değil mi? Peki ortaya ülkenin hayrına, milletin hayrına, hepsini geçtim, masa etrafında oturanlardan herhangi birinin hayrına bir şey çıktı mı? Çıkmadı, kavga dövüş, kumpas, arkadan dolanma, önden kaçma, rol çalma her şey var. Sadece vizyon yok, program, proje yok. Tabi bu arada aday da yok. Seçim tarihi geldi çattı. Biz hala sandıkta kiminle yarışacağımızı bilmiyoruz.

MASADAKİLER DE BİLMİYOR: Milletimiz önüne aday diye kim ve kimler çıkartılacak hala bilmiyor. Dikkat ederseniz çıkacak demiyorum, çıkartılacak diyorum. Çünkü masada kimsenin kendi kararı ve iradesiyle ortaya çıkma imkânı olmadığı bir yerlerden alınacak işaretin beklendiği çok açık ve net bir şekilde anlaşılıyor. Dünyayı dört dolandılar, ama işareti henüz alamadılar. Dolayısıyla güya adayı belirleyecek olan masanın etrafındakiler de henüz bunun kim olacağını bilmiyor. Daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin başındaki zat, kendisi karşımıza çıkmaya cesaret edemediği için hep birilerini öne sürmüştü. Bu defa bakıyorsunuz, bazen cesaretini toplayacak gibi oluyor, sonra yeniden geri çekiliyor, ardından tekrar adaylığa niyetli gibi davranıyor. Çekincelerini giderme korkularını yenme konusunda verdiğimiz tüm teminatlara rağmen, henüz açık bir beyanda bulunmadı. Kendileri bilir, bizim için fark etmez.

Haberin Devamı

SEÇİME HAZIRIZ: Milletimize hizmet için vizyonumuzla, programımızla, müktesebatımızla, teşkilatımızla her şeyimizle hazırız. Ülkemizin son 20 yılına asırlık eser ve hizmetleriyle damga vurmuş AK parti olarak, Türkiye Yüzyılı’nın inşası için milletimizin bir kez daha bizlere inanıyorum ki sandıkta görevlendirmeyi Cumhurbaşkanlığında yapacaktır. Parlamentoda da kahir ekseriyetle Cumhur İttifakı’nı iş başına getirecektir.

DURUŞUMUZDAN TAVİZ VERMEDİK: Faiz ve kur sistemindeki dengesizliğin faturasını, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı olarak ödediğimiz bir dönemi de yaşadık. Elbette sancıların, sıkıntıların, belirsizliklerin üzerimize bir kara bulut gibi çöktüğü günler de oldu. Ama mücadeleyi hiç bırakmadık, duruşumuzdan hiç taviz vermedik, maruz kaldığımız tüm telkinlere ve hatta baskılara rağmen kendi özgün politikalarımızı hayata geçirmekte kararlı davrandık. Tercihimizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme yönünde yapmış olmaktan çok çok memnunuz.

Haberin Devamı

‘Gelişmelere göre Suriye lideri ile bir araya geleceğiz’

Sayın Putin ile bugün bir görüşmem oldu. Etraflıca Rusya-Ukrayna Savaşı’nı ele aldık. Bölgede yapabileceğimizi konuştuk. Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdik. Suriye’deki gelişmeler, Rusya-Türkiye-Suriye olarak istihbarat savunma bakanlarımızın Moskova’da bir araya gelişiyle bir süreç başlattık. Ve ardından Dışişleri Bakanlarımızı yine 3’lü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgedeki sükuneti, suhuleti sağlamak, bölgede barışı egemen kılmaktır. Biraz sonra izninizi alacağım, Zelenski ile bir görüşmem olacak. Bu görüşmede de yine aynı şekilde Sayın Putin ile yaptığımız görüşmeler, Rusya-Ukrayna ilişkilerini daha yumuşak bir zemine nasıl oturtabiliriz, bunları görüşeceğiz.

Haberin Devamı

RUSYA’DAN BEDAVA TAHIL: Sayın Putin, fakir Afrika ülkelerine bila bedel Rusya tahıl verme noktasında hazır olduğunu tekrarladı. Biz de bu tahılı alıp, bunları fabrikalarımızda öğüterek una çevirmek suretiyle, bu az gelişmiş Afrika ülkelerine göndermenin gayreti içinde olacağız.

AÇLIK TEHDİDİNDEN KURTARDIK: Küresel üretim ve tedarik zincirlerindeki aksamanın ortaya çıkardığı boşluğu, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümeyi sağlayan bir Türkiye’yi dünyaya takdim edeceğiz. Küresel ekonomik işleyişi bozmanın ötesinde barışı da tehdit eden Rusya-Ukrayna Savaşı’nda izlediğimiz dengeli ve hakkaniyetli siyasetle, bölgedeki ateşin genişlemesini engelledik. Kuruluşunu ve işleyişini temin ettiğimiz Tahıl Koridoru sayesinde tüm dünyayı büyük bir açlık tehdidinin pençesinden kurtardık. Esir değişimine de vesile olan aracılık faaliyetlerimizle hem insani bir görevi yerine getirdik hem de barış umutlarının canlı kalmasını sağladık.

‘Muhalefetin teknolojideki bilgisi ‘Vizontele’ seviyesini geçmemiş'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefetin teknoloji bilgisi meşhur bir filmimizdeki ‘Zeki Müren de bizi görecek mi?’ sahnesiyle anlatılan o seviyeyi henüz geçememiştir” dedi.

AK Parti Mobil Uygulama Tanıtım Toplantısı’na katılan Erdoğan, her alanda ve konuda olduğu gibi siyasette dijitalleşmenin öncüsünün de AK Parti olduğunu belirtti. “AK Parti ve Cumhur İttifakı ile 6’lı masa denilen derme çatma yapı arasındaki derin vizyon farkı her geçen gün ortaya çıkıyor” diyen Erdoğan, halkın, kendi iç meselelerini bile çözmekten aciz bu ekipten hiçbir fayda gelmeyeceğini çok iyi gördüğünü söyledi. Erdoğan şunları kaydetti: “Teknolojiyi takip etme, teknolojiden faydalanma, yeni teknolojiyi kullanma noktasında da bunların umutsuz vaka olduğunu anlamıştır. Vizyon toplantılarına gelmeye tenezzül dahi etmeyen yabancı ekonomi komiseriyle görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sananlar, aslında teknoloji özürlü olduklarını ortaya koymuşlardır... Bunların teknoloji bilgisi meşhur bir filmimizdeki ‘Zeki Müren de bizi görecek mi?’ sahnesiyle anlatılan o seviyeyi henüz geçememiştir. AK Parti olarak bizim icraatlarımızın yetiştiği yere, Vizontele muhalefetin hayalleri bile yetişemez. Biz teknoloji dahil her alanda günü kurtarmayı değil, istikbali inşa etmeyi hedefliyoruz.”