Gündem David Keynes davasında tanık dinlendi: Başkalarının vesayeti altında yaşayan bir şahıstır

David Keynes davasında tanık dinlendi: Başkalarının vesayeti altında yaşayan bir şahıstır

06.04.2022 - 11:37 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi olan David Keynes’in 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava tanık ifadeleriyle devam ediyor. Duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet C. ByLock’un Keynes tarafından üretildiğine inanmadığını söyleyerek, “Tahminimce kandırılmıştır. Çünkü bu şahıs kendini yönetemeyen başkalarının vesayeti altında yaşayan bir şahıstır” dedi.

David Keynes davasında tanık dinlendi: Başkalarının vesayeti altında yaşayan bir şahıstır

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
 Fetullahçı Terör Örgütü’nün şifreli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi olan David Keynes’in (Alparslan Demir) “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık David Keynes katılmadı. Duruşmada Mehmet C. tanık olarak dinlendi. SEGBİS ile duruşmaya katılan Mehmet C., üniversiteyi kazandıktan sonra David Keynes ile Ankara’da aynı cemaat bölgesinde kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

"EŞCİNSEL DEDİKODUSU YÜZÜNDEN CEMAATTEN ATILDI"

Keynes’in askeri okullara hazırlanan öğrencilere matematik dersi verdiğini anlatan tanık, “Daha sonra kendisinin eşcinsel olduğuna dair dedikodu çıktı. Kendisi süslenmeyi seven bir insandı. Cemaatte bilirsiniz çok dedikodu yapılır. Bu dedikodular cemaatte duyuldu. Okuldan atılınca bu dedikodular yüzünden cemaat buna Ankara'da kalacak yer vermedi. Sonrasında 'ben bu kadar hizmet ettim, bu kadar şey yaptım bana nasıl yer vermezler, İstanbul'a gidip bütün bildiklerimi anlatacağım' dedi. Amerika’ya gitsin diye bu fikri ben verdim. Gitmesi de yine cemaat eliyle oldu” dedi.

"KENDİNİ YÖNETEMEYEN BİR ŞAHISTIR"

Amerika biletini cemaatin aldığını söyleyen tanık Mehmet C., “Bunu göndermemiz lazım başımıza bela olur’ dediler. Amerika’ya biletini falan her şeyini cemaat karşıladı. Greencard'ın çıkması ise tamamen bir tesadüftü, cemaatin elinde olan bir şey değildi” dedi. Keynes’in ByLock ile olan ilgisini ise medyada yazan kadar bildiğini söyleyen tanık, “Tahminimce kandırılmıştır. Çünkü bu şahıs kendini yönetemeyen başkalarının vesayeti altında yaşayan bir şahıstır. ByLock’un kendi üretimi olduğunu düşünmüyorum, kesinlikle kullanılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Alınan tanık ifadesinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.