Gündem Kadını taciz edip yumrukla bayılttı! Mahkeme kararını verdi

Kadını taciz edip yumrukla bayılttı! Mahkeme kararını verdi

22.03.2022 - 12:27 | Son Güncellenme:

Şişli’de Meryem B.’yi evine kadar takip edip taciz eden sonrasında da yumruk atarak bayıltan sanık Hakan I. 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın daha önce suç işlemediğini ve sonrasında da işlemeyeceğine dair kanaat oluştuğunu belirten mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Bu kararla birlikte sanık 5 yıl içerisinde suç işlemezse cezası düşecek.

Kadını taciz edip yumrukla bayılttı Mahkeme kararını verdi

Damla Güler /  milliyet.com.tr İstanbul Şişli’de 14 Kasım 2021 tarihinde arkadaşlarıyla taksi bekleyen 37 yaşındaki Meryem B. ve arkadaşlarının yanına gelen Hakan I. kadınlara laf atınca, Meryem B. ve arkadaşı taksiye binerek uzaklaştı.

Haberin Devamı

Ancak Meryem B.’yi takip eden I., taksiden inen kadını kolundan tutarak çekiştirmeye başladı. Çıkan arbedede I., Meryem B.’ye yumruk atarak bayılttı. Olayın ardından Hakan I. hakkında, “kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama”, “cinsel taciz” ve “cinsel saldırı” suçlarından 11,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“MERAK EDİP YANLARINA GİTTİM”

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada esasa ilişkin son savunmasını yapan sanık Hakan I., olay günü arkadaşına araba kullanmayı öğretirken, mağdur ve arkadaşıyla karşılaştığını söyleyerek, “Çok sarhoşlardı. Biri yerdeydi. Yanlarına giderek yardım edebileceğimi söyledim. Erkeklerden ‘biri araban var mı?’ diye sordu. Ben de var dedim. Kadınlar taksiye binip gittiler. Ben de arkadaşımla yoluma devam ettim. Biraz ileride taksi durdu. Kadınlar taksiden iniyordu. Ben de merak edip yanlarına gittim. Bu kez kadınlar beni iterek küfür etmeye başladılar. Arkadaşım beni sakinleştirip arabaya bindirdi. Sonra da evimize döndük” dedi.

Haberin Devamı

Kadını taciz edip yumrukla bayılttı Mahkeme kararını verdi

“TERSLEYİNCE YUMRUK ATTI”

Meryem B. ise mahkemede verdiği ifadede, sanığın yanlarına gelerek ısrarla, “Sizi eve bırakayım” dediğini söyledi. Taksiden indiğinde sanığın yanına geldiğini söyleyen B., “Hem benim hem arkadaşımın kolundan tutuyordu. Ben tersleyince bu kez bana yumruk attı. Yere düştüm. Kendimde değildim. Arkadaşımın sesiyle kendime geldim” dedi.

2 YIL 9 AY HAPİS

Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanığın, “cinsel saldırı” suçundan beraatine hükmederken, “kasten yaralama” ve “cinsel taciz” suçlarından ise 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi. Mahkeme sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığını ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu belirterek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.